Τάκης Κίτσιος, κολοτούμπα με τα τέσσερα!

Κολοτούμπα με τα τέσσερα;;! Και γιατί! Για ένα τόσο ζωτικό ζήτημα! Για την παιδεία στη μητρική γλώσσα!

Μα η κολοτούμπα είναι πολύ βαρύτερη αν λάβουμε υπόψη ότι το Κόμμα των Ελλήνων ιδρύθηκε ως η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων για την εξυγίανση του άκρως νοσηρού πολιτικού και εθνικού κλίματος που είχε επιφέρει το δίδυμο ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ επί δύο δεκαετίες στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Γι΄αυτό και δέχτηκε απλόχερα τη στήριξη των Ελλήνων. Όμως επιβεβαιώνεται ότι η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων ταύτισε την εθνική αυτή προσδοκία με μια θέση «δημάρχου» που πειθαρχεί στις εντολές εκείνων που αποφασίζουν πολιτικά για την καρέκλα του και όχι στη λαϊκή εντολή. Πιστεύω ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ;!!!!
Στην πρώτη συνεδρίασή του, το «νέο εκλεγμένο» δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φοινικαίων, το οποίο συνήλθε μυστικά, με γκεμπελίστικο τρόπο και με κομουνιστική πειθαρχεία, υπό τις εντολές του φρέσκο εκλεγμένου δημάρχου, Τάκη Κίτσιου, ψήφισε τη χορήγηση του οικοπέδου για την οικοδόμηση ιδιωτικού σχολείου στο Βρυώνι…!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!
Απίστευτο διότι όπως μας είναι γνωστό, στην εκπνοή της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος Λεωνίδας Χρίστος, επιχείρησε να κάνει το ίδιο. Δηλαδή να ζητήσει από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τη χορήγηση του ίδιου οικοπέδου για τον ίδιο σκοπό:- την συγκρότηση ενός ιδιωτικού σχολείου. (!!!)
Όμως βρήκε τότε απέναντι, (δηλαδή περίπου τρεις μήνες πριν) σε πολιτικό επίπεδο, το Κόμμα των Ελλήνων, το ΜΕΓΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Τάκη Κίτσιο. Επίσης, η προσπάθειά του κ. Χρίστου, προσέκρουσε στην σκληρή αντίδραση του δασκαλικού κόσμου των γονέων και των άλλων αρμόδιων φορέων. Γενικώς, το σύνολο της κοινής γνώμης της εθνικής ελληνικής μειονότητας, έχοντας υπόψη την αρνητική εμπειρία των υπολοίπων ιδιωτικών σχολείων στο χώρο μας και τις επιπρόσθετες αρνητικές εξελίξεις ειδικά στο δήμο Φοινικαίων, ήταν σφόδρα αντίθετα. (Στο συνημμένο άρθρο που γράψαμε για την περίπτωση στις 30 Μαΐου 2019 και ακολουθεί το παρόν σχόλιο, υπάρχει η συνολική προσέγγιση για τους κινδύνους που εγκυμονεί ένα ακόμα ιδιωτικό σχολείο στο χώρο μας) 
Ο Τάκη Κίτσιος και το κόμμα του, συν την ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία ήταν σφόδρα κατά της προσπάθειας του κυρίου Λεωνίδα Χρίστου, έγινε και ο συντονιστής της δράσης για την ματαίωση της προσπάθειας του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ
Ο πρώην Δήμαρχος Λεωνίδας Χρίστος, είχε τότε το θάρρος, το σθένος και το δημοκρατικό αίσθημα, να καλέσει τους ενδιαφερόμενους φορείς και ζήτησε την άποψή τους. Και προς τιμή του, όταν πήρε απ΄ εκείνους το ομόφωνο «ΟΧΙ», παραιτήθηκε της προσπάθειας, παρά το γεγονός ότι την απόφαση για την χορήγηση του συγκεκριμένου οικοπέδου υπαγόρευαν φορείς, που του υπόσχονταν στήριξη στις επικείμενες εκλογές και οι οποίοι ήταν σφόδρα αντίθετοι κατά του ΜΕΓΑ και του προέδρου του , κ. Κίτσιου.
Ο διάδοχος του πρώην δημάρχου, ο κ. Κίτσιος, πρόεδρος του ΜΕΓΑ, κοινώς ομολογουμένως, προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής (δηλαδή για το αντίθετο του προκάτοχου του) για να μετριάσει το μένος εναντίον του των ίδιων φορέων. (Αλλά φαίνεται δεν έλαβε υπόψη του τις εσωτερικές τριβές στον κύκλο του και την μαζική άρση της στήριξης του κοινού, ενώ όλα δείχνουν ότι σύντομα θα στηθούν ξανά κάλπες και η ακύρωση των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου που «ανέδειξαν» και τον κ. Κίτσιο δήμαρχο, θα ακυρώσει και τις αποφάσεις του θεσμού που προέκυψε από αυτές τις εκλογές) Κακά στόματα λένε ότι πίσω απ΄ αυτή τη μυστηριώδη προσπάθεια και επιμονή για το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο υπάρχουν πολλά λεφτά.

Το σκεπτικό αυτό ενισχύουν και τα συγκεκριμένα στοιχεία: Το αίτημα προς απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε υπό τις ίδιες προϋποθέσεις! Δεν υπάρχει εκ΄ νέου διαφάνεια. Δεν είναι γνωστός ο φορέας, που θα αναλάβει το έργο, δεν παρουσιάζει καμιά μελέτη που να αφοράει την εκπαιδευτική, εθνική, πολιτική και πολιτιστική διάσταση του εγχειρήματος, δεν προηγήθηκε καμιά συζήτηση και διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, δεν ελήφθη υπόψη η θέση της κοινότητας, την οποία οφείλει, κατά τις δημοκρατικές αρχές, να ρωτήσει και να σεβαστεί ο Δήμος. (Λέγεται ότι υπάρχει ένα χαρτί στο οποίο αυθαίρετα ομολογείται ότι όλοι στην εθνική ελληνική Μειονότητα συμφωνούν για το ιδιωτικό σχολείο, πλην μερικών ατόμων και την επιβεβαίωση της βούλησης αυτής επικυρώνει με την απόφασή του το πειθαρχημένο Δημοτικό Συμβούλιο!!!) Δεν είναι ωστόσο γνωστή η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ –ΚΕΑΔ. Το γεγονός ότι τη λουφάζει, (όταν σε όποια άλλη περίπτωση θα είχε ξεσηκώσει κουρνιαχτό αντιδράσεων), μας δίνει να καταλάβουμε τι στην ουσία συμβαίνει..!!!

Ο Κίτσιος , λοιπόν δεν είχε καμιά διάθεση να ακολουθήσει στην κατεύθυνση αυτή τον προκάτοχό του. Έστειλε μια αντιπροσωπεία δασκάλων στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου για να εκθέσουν τις απόψεις τους, αλλά δεν τους περίμενε να επιστρέψουν και να ακούσει τα συμπεράσματα. Την ώρα που εκείνοι ήταν στο Αργυρόκαστρο, έβαλε τον πρόεδρο να συγκαλέσει το Δ. Συμβούλιο και με ομοφωνία που θα ζήλευε και ο δικτάτορας Χότζα, ψήφισαν την πρόταση Κίτσιου. Μεταξύ τους και εκείνοι που στη σύσκεψη της 31ης Μαΐου 2019, εκφωνούσαν εθνικούς λόγους. !!!

Ωστόσο, η όλη εξέλιξη η οποία άρχισε καιρό πριν και πήρε σάρκα και οστά μέσα σε τρεις μήνες. (άρχισε στις 31 Μαΐου τρέχοντος και ολοκληρώθηκε με την απόφαση Κίτσιου προχθές), μας δείχνει ότι όταν θέλει και ότι θέλει η Ελλάδα και οι εκπρόσωποί της στο χώρο μας, τα πετυχαίνει. Κάτι όμως που να αφορά τη ζωτικότητα του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν το βλέπουμε, εκτός και αν αφαιρέσουμε τη στήριξη πολιτικών , οι οποίοι στηρίζουν τα ίδια συμφέροντα


27 Αυγούστου 2019
Παναγιώτης Μπάρκας
αναδημοσίευση από την σελίδα: facebook.com/panibar2011

Διαβάστε σχετικά:
Η Ελληνική ιδιωτική εκπαιδευτική παρέμβαση και οι εθνικοί κίνδυνοι για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα
ΕΕΜΜ: Ο προς αποχώρηση Δήμαρχος Φοινικαίων εκβιάζει και εξαπατά το δημοτικό συμβούλιο
Άμεση αναγκαιότητα η κατασκευή και λειτουργία ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος στο Δήμο Φοινίκης

Σχόλια