Κατατέθηκε σήμερα στο αλβανικό κοινοβούλιο από τον Γρηγόρη Καραμέλιο, βουλευτή Κορυτσάς και πρόεδρο του Παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, που εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, επερώτηση προς τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.
Η ερώτηση αφορά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πριν από περίπου ένα χρόνο στους Βουλιαράτες, αλλά και τον χαρακτηρισμό ως "persona non grata", σε 52 Αλβανούς και Έλληνες υπηκόους, που ακολούθησε.
Το περιεχόμενο της επερώτησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Πελασγός Κορυτσάς", είναι το ακόλουθο:
Τίρανα στις 10 10 2019,
Αίτηση για επερώτηση.
Προς τον κ Γραμόζ Ρούτσι,
Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Αξιότιμε κ Πρόεδρε,
Βάση του άρθρου 90 του κανονισμού της Βουλής της Αλβανική Δημοκρατίας, σας παρουσιάζω το παρακάτω ερώτημα, που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανικής Δημοκρατίας κ Έντι Ράμα για τα επακόλουθα:
α) Πριν από ένα χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες της Κοινότητας της Δερόπολης, σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο από τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, ο Αλβανός Πολίτης με ελληνική εθνικότητα, ο συγχωρεμένος Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Πέρα από το βαθύ ανθρώπινο πόνο για το χαμό ενός νέου παιδιού, ακόμη η οικογένεια, η κοινωνική και πολιτική γνώμη, εγχώρια και εξωτερική, δεν γνωρίζουν του λόγους αυτού του φόνου και γιατί δεν υπάρχει μέχρι ούτε κάποια τελική αναφορά ή ερευνητικό πόρισμα. Η πατριωτική πολιτικοποίηση, οι βιαστικές δηλώσεις, η πραγματοποίηση της στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, η συμμετοχή ίσως και των μυστικών υπηρεσιών αυξάνουν το μυστήριο γύρω από την αλήθεια.
β) Το γεγονός αυτό συνοδεύτηκε από την ανακήρυξη ως “ανεπιθύμητα πρόσωπα” των 52 Ελλήνων και Αλβανών υπηκόων, πολιτικών προσωπικοτήτων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών κ.λ.π, μέτρο που επιβάρυνε την ενταξιακή πορεία της χώρας, καταπάτησε τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, και έβλαψε την ειρηνική συμβίωση μεταξύ των δύο εθνών και τέντωσε τις διακρατικές σχέσεις.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης σας σχετικά με τις δύο αυτά ζητήματα που προανέφερα;
Γρηγόρης Καραμέλος, Ανεξάρτητος Βουλευτής
(ΚΕΑΔ).
Με βάση τον κανονισμό της βουλής, ο Αλβανός πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε τρεις εβδομάδες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών