Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Δρόπολης για την 28η Οκτωβρίου [Βίντεο ]

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από πλήθος κόσμου τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Πολιτισμού της Δερβιτσάνης η Εκδήλωση του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου αφιερωμένη στην εθνική μας επέτειο, το θρυλικό " ΟΧΙ", την 28η Οκτωβρίου του Έπους του ' 40. Δερβιτσιώτες, Δροπολίτες από πολλά χωριά της περιοχής και φίλοι από την Ελλάδα, βρέθηκαν σε αυτή την ωραία βραδιά με πλούσιο εθνικό και πολιτιστικό θέαμα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Δρόπολη και Πωγωνίου , Δημήτρη Τόλη ,ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο , Λάμπρος Κακίσης , η Βουλευτής Αργυρόκαστρου  Αρτεμίσα Μάλλιου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων και Συγγενών του Έπους του ' 40,  Γεώργιος Σούρλας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργυρόκαστρου, Λιντίτα Ρόβα.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δρόπολης ,ο οποίος ως οικοδεσπότης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και τόνισε πως είναι επίκαιρα τα μηνύματα της εθνικής επετείου.
Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ,κ. Λ. Κακίσης , έδωσε έμφαση στην τρανταχτή παρουσία και συμμετοχή των Δροπολιτών σε αυτή την εκδήλωση και είπε πως το εθνικό μας κέντρο στέλνει μηνύματα ενότητας και συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων και Συγγενών του Έπους του '40, δήλωσε συγκινημένος πως η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο Λαό της Δρόπολης και όλης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, διότι φιλοξένησαν και στήριξαν σε δύσκολες καί αντίξοες συνθήκες τους Αγωνιστές του Έπους του ' 40. Επίσης , ο κ. Σούρλας, απευθυνόμενος στη Βουλευτή Αργυρόκαστρου και πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών,κα. Α. Μάλλιου, δήλωσε πως , επιτέλους μετά από 78 χρόνια προχώρησε η διαδικασία αναζήτησης κι εκταφής των Ελλήνων Ηρώων.

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον  Αντώνη Τούνη και τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου της Δερβιτσάνης, αφού η Διευθύντρια του Σχολείου Μαρινέλλα Λίτση και οι δασκάλες απέδειξαν άρτια προετοιμασία των μαθητών. Η έκπληξη της παράστασης ήταν η συμμετοχή παιδιών από τη Χειμάρα, μετά από από τη μέριμνα του κ. Τούνη, μια μικρή θεατρική παράσταση , καθώς και ένα μικρό ντοκιμαντέρ ενδιάμεσα της παράστασης ,ως προσφορά του κ. Σούρλα και των φίλων εκπροσώπων από την Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι από Δρόπολη κι Ελλάδα χειροκρότησαν θερμά και παρατεταμένα τους μικρούς καλλιτέχνες για την ωραία ερμηνεία τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο τον οποίο έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Σχόλια