Συνάντηση του Δημάρχου Δρόπολης με τους προέδρους των χωριών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γεωργουτσάτες η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Δημήτρη Τόλη , παρουσία των Αντιδημάρχων, Παναγιώτη Λιούλιου και Παναγιώτη Δεύτου, των Διαχειριστών,  Λευτέρη Καραντζά, Θανάση Κουρεμένου και Φώτη Σακελλάρη, με τους προέδρους των χωριών του Δήμου Δρόπολης.
Ο κύριος Τόλης , καλωσόρισε τους νεοεκλεγείς κι επανεκλεγείς προέδρους των χωριών και τους συνεχάρη για την ανάδειξη τους σε αυτή την τιμητική θέση.

Στην εναρκτήρια ομιλία του έδωσε έμφαση στην κοινή προσπάθεια για έναν καλύτερο Δήμο ,και, ζήτησε συντονισμό μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Διαχειριστών και Προέδρων των χωριών.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους προέδρους για τα καθήκοντα και δικαιώματα που χαίρουν, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας της χώρας και παρουσίασε το νέο Διοικητή της Αστυνομίας στο Φυλάκιο με έδρα το Γεωργουτσάτες, ο οποίος είναι ο κ. Έντμοντ Χαντζιάρα.
Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, μεταξύ του Δημάρχου και των προέδρων, όσον αφορά τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενόψει και της περιόδου κατάρτισης του προϋπολογισμού για το έτος 2020. Ως επί το πλείστων, οι πρόεδροι των χωριών Κρρά, Δερβιτσάνης, Κακαβιάς, Φράστανης, Λιούγκαρης, Βρυσερών , Βάνιστας, Κρυονερίου, Τσιάτιστας , Γλύνας, Κάτω Επισκοπής, Λυκομιλίου, Βραχογοραντζής, Σελλειού, Λοβίνας, Γορίτσας, Σωπικής, Γράψης, Βουλιαρατίου, Καλογοραντζής κ.λ.π., έθεσαν ζητήματα ύδρευσης, εσωτερικού φωτισμού στα χωριά, εσωτερικών δρόμων και όχι μόνο, διαχείρισης βοσκοτόπων, δημόσιας συγκοινωνίας και ούτω καθεξής. Επίσης, τονίστηκε το πρόβλημα με τη διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά, με τον δήμαρχο να ενημερώνει για τα δικά του διαβήματα προς την αρμόδια κρατική επιχείρηση, την κυβέρνηση και στον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σωφράτικα.
Όσον αφορά το ζήτημα με τα βοσκοτόπια, τόσο ο κύριος Τόλης, όσο και ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτων, Δασών και Βοσκοτόπων, Χαράλαμπος Γκέλιος, διευκρίνισαν πως για τα λιβάδια που είναι δημόσια περιουσία, δικαίωμα σύναψης συμβολαίου με τους κτηνοτρόφους έχει μόνο ο Δήμος. Όμως, στη διαδικασία κατάρτισης και σύναψης του συμβολαίου θα ερωτηθεί ,τόσο ο Διαχειριστής της περιοχής, όσο κι ο Πρόεδρος του χωριού. Ενώ τα έσοδα , θα δοθούν από το Δήμο στο χωριό σε μορφή επενδύσεων.
Ο κύριος Τόλης ανέφερε τις άμεσες παρεμβάσεις με τα μηχανήματα του Δήμου τις επόμενες ημέρες σε Σελλειό, Κλεισάρι και Λυκομίλι ,ώστε να εκτραπεί η ροή του ποταμού και να μην ζημιωθεί περεταιρω ο δρόμος, παρέμβαση στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο στα Βρυσερά, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων που θα κατοπτριζονται στον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια για την εξασφάλιση κονδυλίου για την είσοδος στο χωριό Φραστανη και , φυσικά,για τη γέφυρα στο Λόγγο, για το δρόμο από Λυκομίλι προς Κλεισάρι και Σελλειό, για το δρόμο και το δακτύλιο στο Πωγώνι, για το δίκτυο ύδρευσης στα χωριά Σωτήρα, Κάτω Λόγγος, Κρυονέρι, Λοβίνα, Σελλειό, Λυκομίλι κ.λ.π., τη δεύτερη φάση του υδραγωγείου από την πηγή του Μάντζιφα, την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Μεγάρου Δερβιτσάνης και, ούτω καθεξής.
Τέλος, ο πρόεδρος της Δερβιτσάνης , Φ. Μπόμπολης, πρότεινε εκ μέρους του προεδρείου του χωριού ,να συγκροτηθεί ένα κέντρο διαμονής για τους παρήλικες ( ΚΑΠΗ), ζητώντας τη στήριξη του Δήμου για τη θέρμανση. Μια πρόταση που βρήκε την άμεση στήριξη του Δημάρχου, ενόψει και της επικείμενης ανακαίνισης του Πολιτιστικού Μεγάρου.
Η σύσκεψη τελείωσε, αφού ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου , Δημήτρης Τόλης, ανακοίνωσε την πρόθεση του, ώστε η συνάντηση με τους προέδρους των χωριών θα γίνεται σε μηνιαία βάση, ενώ θα κατέβει και στα χωριά, ώστε να εισακουστεί και η άποψη των κατοίκων.

Επισυνάπτουμε, τον κατάλογο με τους νέους προέδρους σε κάθε χωριό του Δήμου Δρόπολης, όπως προέκυψε από τις εκλογές των προηγούμενων εβδομάδων στα χωριά.

Άνω Δρόπολη
Χρήστος Φράγκος (Γεωργουτσάτες)
Κώστας Γκίκας (Ζερβάτες)
Δημήτρης Κουρεμένος (Βουλιαράτες)
Βαγγέλης Μπάρκας (Βόδριστα)
Ηλίας Κώτσιας (Βοδίνο)
Γρηγόρης Κυριάκης (Κρά)
Γιάννης Γκογκόνης (Πέπελη)
Γιάννης Μερτζάνης (Λοβίνα)
Νικόλας Μήτσης (Λυκομίλι)
Αναστάσης Παναγιώτου (Κλεισάρι)
Χριστίνα Ζουμά (Σελλειό)
Γιώργος Δράλος (Σωτήρα)
Βαγγέλης Λιάζος (Λόγγος)
Βλαδήμηρος Σέντης (Κοσσοβίτσα)
Κώστας Τσιάβος (Βρυσερά)
Οδυσσέας Κολλιός (Άγιος Νικόλαος)
Γρηγόρης Ράφτης (Κακαβιά)
Δημήτρης Κολόσης (Κρυονέρι)

Κάτω Δρόπολη
Φίλιππας Μπόμπολης (Δερβιτσάνη)
Θύμιος Γκέλιος (Γοραντζή)
Λευτέρης Πατσέλης (Βάνιστα)
Οδυσσέας Κάλτσας (Χάσκοβο)
Δημήτρης Καραγιάννης (Δούβιανη)
Γιάννης Κάλτσας (Σωφράτικα)
Γιάννης Ζώης (Τεριαχάτες)
Ντεστίνα Μπόλο (Γορίτσα)
Θωμάς Πυραλής (Φράστανη)
Βασίλης Θύμιος (Λούγκαρη)
Αριστοτέλης Γιάννης (Γράψη)
Βασίλης Μπάτζιος (Βραχογοραντζή)
Χρήστος Γκαμπέσης (Γλύνα)
Βαγγέλης Φέρτης (Άνω Επισκοπή)
Ηλίας Νίνης (Κατω Επισκοπή)
Βασίλης Όμηρος (Ραντάτες)

Πωγώνι
Γιώργος Βλάχος (Μαυρόγερο)
Νίκος Ζιώγκος (Τσάτιστα)
Δημήτρης Πασπάλης (Σχωριάδες)
Θοδωρής Κεχαγιάς (Χλωμό)
Θοδωρής Χασιώτης (Πολύτσανη)
Δημήτρης Μπάτσης (Σέλτση)
Δημήτρης Κόττης (Σωπική)

Σχόλια