4 αστυνομικοί του τμήματος Δρόπολης εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Καταγγελιών έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του Αστυνομικού Σταθμού Δρόπολης και τρεις ακόμη αστυνομικούς για εμπλοκή τους σε καλλιέργεια κάνναβης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έρευνα που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, στο χωριό Χλωμό της Δημοτικής Ενότητας Πωγωνίου, όπου κατέστρεψε κάποια ναρκωτικά φυτά, όπως κάνναβη, όπου ένα άτομο από το Λαζαράτι με τα αρχικά A.G καλλιεργούσε, με τον οποίον οι τέσσερις αστυνομικοί φέρεται να συνεργάζονται.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συλλέχθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που δημιούργησαν υπόνοια ότι οι εν λόγω αστυνομικοί, με πράξεις και παραλείψεις για μη εκπλήρωση των καθηκόντων τους και για σκοπούς παράνομου κέρδους, τους αποδίδονται η κατηγορία της "Παθητικής δωροδοκίας προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα".

Ερευνώνται επίσης και για συμμετοχή σε παράνομη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Δρόπολης βρίσκεται στο χωριό Γεωργουτσάτες, του Δήμου Δρόπολης, από τον Μάιο του 2014.
Και οι τέσσερις αστυνομικοί είναι αλβανικής καταγωγής, όπως και ο καλλιεργητής από το Λιαζαράτι. Το εντυπωσιακό είναι πως όλοι αυτοί δρούσαν στην επικράτεια του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, ενός Δήμου με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Σχόλια