Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φοινικαίων για το 2020

Με απόλυτη πλειοψηφία ψηφίστηκε, χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του μειονοτικού Δήμου Φοινικαίων για το έτος 2020.
Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με τους πολίτες σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, άλλα και στις αρμόδιες επιτροπές του συμβουλίου, αφού προηγουμένως ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες ανάλογα με τη φιλοσοφία σταθερής και ισότιμης ανάπτυξης του Δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι για πρώτη φορά καταρτίστηκε ένας αντικειμενικός προϋπολογισμός και παρουσιάστηκε ένα πλήρως τεκμηριωμένο οργανοδιαγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του Δήμου. Αξιολογήθηκε επίσης η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξοικονομήσει μεγαλύτερη κρατική επιδότηση την οποία θα την αξιοποιήσει για τη χαρτογράφηση των περιουσιών στο Αλυκο και Μαυροπουλο σε πρώτη φάση, για τη βελτίωση του έργου παροχής του υδραγωγείου από το Γαλάζιο Μάτι, για εισόδους χωριών και για την κοινωνική πρόνοια των αδύναμων κοινωνικών ομάδων του Δήμου
.
Ο Δήμαρχος Φοινικαίων, Χρήστος Κιτσος στην ομιλία του τόνισε ότι εντός του 2020 αναμένεται η χρηματοδότηση του περιφερειακού υδραγωγείου του Μερκου, ο δρόμος από Διβρη μέχρι Θεολογο, το ποτιστικό κανάλι ΚΚ3, το σχολείο της Φοινίκης κλπ, καθώς γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την απόσβεση του κληρονομουμενου χρέους σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα που εκτέλεσαν έργα και δεν πληρώθηκαν. Για την εξοικονόμηση χρημάτων σ αυτό τον προϋπολογισμό μειώνεται και ο μισθός των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και τα λειτουργικά έξοδα.

Για το κοινωνικό προφίλ του Δήμου και την πολιτική προστασία αναβαθμίζεται ο ρόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Εξυπηρέτησης και ενισχύεται το ταμείο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Η ομαδοποίηση μερικών διευθύνσεων και υπηρεσιών με παρόμοιο αντικείμενο θα συντείνει στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων
Στη σύσκεψη αυτή του Δημοτικού Συμβουλιου  εγκρίθηκαν και φοροελαφρύνσεις σε πολίτες που από φυσικά φαινόμενα χάσανε ορισμένη έκταση γης.

Σχόλια