Ανοιχτή επιστολή προς τον Βορειοηπειρώτη Tom Hanks

Αγαπητέ Tom, ή Θωμά, όπως είναι το όνομά σας, κατά την ελληνορθόδοξη παράδοση, της οποίας πλέον δηλώσατε κοινωνός,

Είναι μεγάλη μας χαρά, να δηλώνετε πως είναι για σας τιμή, να είστε Έλλην. Ιδιαίτερη δε τιμή, είναι για μας τους Έλληνες, που αντλούμε την ελληνικότητά μας από το ίδιο μέρος με σας, από το μέρος που η μητέρα της συζύγου σας, Δωροθέα Τζίγκου, γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Δρόπολη της Βορείου Ηπείρου. Λόγω του γεγονότος αυτού η σύζυγός σας, Ρίτα Γουίλσον (Μαργαρίτα Ιμπραΐμοφ), είναι Ελληνίδα από τη μητέρα της.

Είναι μεγάλη η χαρά για μας που σας αγαπάμε, να είστε Έλλην επί τιμής και να μην έχετε την τύχη να είστε Έλλην Δροπολίτης, Βορειοηπειρώτης εκ γεννήσεως.

Στην περίπτωση σας, που τιμηθήκατε, για τη Δροπολίτικη καταγωγή της γυναίκας σας, απολαμβάνετε όλες τις τιμές της πολιτείας. Διότι η πολιτεία αυτή σας τίμησε υστερόβουλα, όχι για να σας αποδώσει τιμές, αλλά να λάβει. Διότι σε μία κοινωνία που κυβερνάται από πονηρούς και θρασύτατους απατεώνες μπορεί να γίνει τέτοιου είδους απονομή.

Να τιμηθείτε ως κάτι, που αν πραγματικά θα είχατε την ατυχία να είστε, θα έπρεπε να δεχθείτε από τους ίδιους ανθρώπους προσβολές και ταπεινώσεις.

Αγαπητέ Θωμά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όσοι γεννηθήκαμε Έλληνες στη Δρόπολη και γενικά στη Βόρεια Ήπειρο, δεχόμαστε από την Ελληνική πολιτεία ταπεινώσεις και αδικίες. Καμία τιμή, ούτε καν σε όσους από μας έπρεπε να πεθάνουμε στα κάτεργα του κομμουνισμού, ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες.

Για εμάς τους Βορειοηπειρώτες, είναι πραγματικά μεγάλη τιμή που είστε πλέον Έλληνας και η χαρά μας είναι άδολη.

Με τιμή,
Δροπολίτης

Σχόλια

 1. I Pabesia sinexizete ,, Afti Mas Misoun Emis Tous Agapame , Afti Mas Poulane Kathe Mera Ke Emis Tous Pistevome ,, Afti Mas Taliporoun Ems Tous Latrevome ! Afti Mas Prodhonoun Emis Tous Xerekotoume ,, Ftani Os Edo Kira Elada mou ,, Exoume Xasi To Miso to Soji mou Ja Esena , Se Efxaristo Elada Mou ,, Ego gia Panta Tha Se Agapo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατέχετε την τέχνη τής εξαπάτησης, την χολή που βγάζετε για την ράτσα σας.
  Είστε για λύπηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεπουλημένοι για λίγα αργύρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών