Οι Βορειοηπειρώτες ξεσηκώνονται: Διαδήλωση την Πέμπτη για τις συντάξεις στην πλ. Κλαυθμώνος

Δυναμικά απαντούν οι Βορειοηπειρώτες στον διαχωρισμό τους από τους Ελλαδίτες Έλληνες, με μια διαδήλωση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:00
Σας παραθέτουμε την πρόσκληση που απευθύνει η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική (ΑΣΑ), ο βασικός φορέας που έχει ως αναφορά τους Βορειοηπειρώτες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πρώτη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών, για το συνταξιοδοτικό και επιδόματα.

Φίλες και φίλοι,
Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αφού:
- Μελέτησε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο Βρούτση,
- Εντόπισε ότι οι Βορειοηπειρώτες, αδικούνται οικονομικά και δέχονται ρατσιστική επίθεση από την κυβέρνηση,
- Διαπίστωσε ότι η ψηφισθείσα, από την προηγούμενη κυβέρνηση τροπολογία, για το επίδομα ανασφαλίστων, όχι απλώς δεν εφαρμόζεται, αλλά μουλωχτά και χωρίς καμία προειδοποίηση, δεν κατέβαλε στους λογαριασμούς, ούτε τα χρήματα που προβλεπόταν πριν την τοπολογία,
- Ακολουθεί παρελκυστική τακτική στο να απαντήσει σε πολλές επιστολές και υπομνήματα, που η παράταξή μας και άλλοι φορείς της κοινότητάς μας απέστειλαν στην κυβέρνηση,
- Άσκησε πολιτική πίεση, βάσει του θεσμικού ρόλου,
- Συσκέφθηκε με άλλους φορείς της κοινότητάς μας,

Όντας πιστή στις διακηρύξεις της και στο λόγο ίδρυσης της, σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Τα γενικά αιτήματα είναι:
ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους Ελλαδίτες Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο,
Αναγνώριση από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και δια νόμου απαγόρευσης στιγματισμού και περιθωριοποίησής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Δυστυχώς η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, καθώς και οι θεσμοί της, έχοντας ως αξιωματούχους αυτούς που δεν αισθάνονται την ανάγκη μας για εθνική περηφάνια και ισότητα, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο συμβιβασμό που θίγει την ιστορία μας και τα δικαιώματα μας.
Ας δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε όταν μας προσβάλλουν
Ας δείξουμε ότι προτιμάμε το φόβο όσων μας υποτίμησαν, παρά την αγάπη τους
Ας κατανοήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε όσα αδίκως μας στερούν
Ας θυμηθούμε και υπενθυμίσουμε το λόγο που έχουμε, να είμαστε περήφανοι Βορειοηπειρώτες
Φίλες και φίλοι, να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ ας μην σκεφτεί ότι μπορεί να κερδίσει με αγώνες του διπλανού του!
Να μην κουραστούμε να αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση!
Καλή αντάμωση στους αγώνες!

Σχόλια

  1. Όλοι μαζί ενωμένοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ενημερώθουν και όλοι ή συλλογή των βωριοηπειροτον όλοις τής Ελλάδας και η 50 όπως δη ποτέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει ολοι να δουν οτι εχουμε δυναμη και γι αυτο να κατεβουμε μαζικα. Πρεπει μακρια απο κομματα και μονο ενωμενοι θα καταφερουμε να κερδισουμε. Να κανουμε οτι και οι ποντιοι. Δεν τολμαει κανεις να τους αγγιξει...Βορειος Ηπειρος Γη Ελληνικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάνεται Την Πατρίδα Και Ζητάτε Τι;;; Τι Να Περιμένει Κανείς Από Εσάς Τούς Ραγιάδες Δούλοι Τού Καθεστώς Εκεί Στην Ιδιαίτερη Σας Πατρίδα Που Την Έχετε Εγκαταλείψει. Πρώτα Να Αγωνιστείτε Για Τα Δικαιώματά Πού Καταπατούνται, Για Την Γης Πού Την Υφαρπαζουν, Για Την Παιδεία, Για Την Υγεία Για Εργα Υποδομές Και Επενδύσεις Στο Χώρο Μας Ρε Πουλημένοι, Πού Ακόμα Και Την Ημέρα Τού Αυτονομιακού Αγώνος Εσείς Την Αμαυρώνετε . Ντροπή Σας Ραγιάδες. Έχετε Και Σύγχρονους Zeri I Popullit Να Σας Αβαντάρουν . Τα Σάιτ Χρηματοδοτούμενα Από Τούς Αλβανούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατριδα μας η Ελλαδα ειναι ανωνυμε. Θελουμε οι παππουδες και οι γονεις μας να εχουν αξιοπρεπη διαβίωση. Να αναγνωρισουν την προσφορα τους. Ειδες τι κανει ο Ερντογαν στη Θρακη και ποσ χρηματα δινει. Αλλα οι απατριδες κυβερνωντες ουτε καν αναφερουν τις χαμενες πατριδες.Γραμμενους μας εχουν. Που ειναι η ΝΔ στο θεμα τουΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ, που ηταν οταν γκρεμιζανε εκκλησιες, που ηταν οταν αρπαζανε περιουσιες. Θα βαλουνε την αλβανια στην Ευρωπη λενε και διοργανωνουν ημεριδες γι'αυτο το θεμα , αντι να βαλουν βετο. Γι αυτο κανε τουμπεκι ανωνυμε...Αυτα απο μια καθαρη δεξια οχι γιαλαντζι σαν τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενωθείτε λέμε. Έξω τα καμώματα. Ισχύς εν τη ενωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχα ακούσει το Μπαμπη αρκετά χρόνια πριν να λέει ότι δεν πρέπει να πάρουμε ελληνικές ταυτότητες για να μείνουμε στον τόπο μας και να μην ερημώσει. Αυτός όμως είχε. Μας άφησε πολύ πίσω γιατί εξυπηρετεί συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ηθελα να κανω κια ερωτηση.
    Αυτοι της ομονιας. Που μας εκπροσωπούν και κανανε συναντηση με τον κουλη θα ειναι στην πρωτη γραμμη μεθαυριο γιατι δεν τους ακουω ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέμα: Το απόλυτο δικαίωμα στη ζωή.
    Κ. Διακουμάκου: Το απόλυτο δικαίωμα στη ζωή: του άρθρου 2 παρ. 1 της Ε.Σ.∆.Α., σίφωνα µε το οποίο:
    «Το δικαίωμα εκάστου προσώπου εις την ζωή προστατεύεται υπό το νόµο » και του
    άρθρου 5 παρ. 2 του Συντάγματος, σίφωνα µε το οποίο «Όλοι όσοι βρίσκονται στην
    Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιµής και της
    ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων». : δεν είναι µόνο αναγκαίος όρος για τη Συνδεδεμένη µε την στοιχειωδέστερη βιολογική ανάγκη του προσώπου, η εξασφάλιση της τροφής αποτελεί τον ελάχιστο όρο ύπαρξης.
    Το νομοθετικό πλαίσιο και οι προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
    Με το άρθρο 93 του νόμου 4387/2016 (ΦΕΚ Α΄ 85/12.5.2016) θεσμοθετήθηκε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Σε εφαρμογή του άρθρου αυτού, από 12/5/2016 χορηγείται από τον ΟΓΑ και πλέον από τον ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 360 €.
    Ειδικότερα σύμφωνα με τον νόμο, την Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ10034/2437/655 και την ερμηνευτική εγκύκλιο, το επίδομα δίνεται στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον όμως πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και λοιπά.
    Κ. Διακουμακου το απόλυτο δικαίωμα στη ζωή ο άνθρωπος το χρειάζεται όταν το έχει ανάγκη, όσο είναι ζωντανός.
    Κ. γνωρίζουμε πως με τα μνημόνια έγιναν πολλές αδικίες, εμάς τους υπερηλίκους ομογενείς μας άφησαν 4 χρόνια χωρείς φράνκο.
    Κ. αναφέρομαι στο νόμο 4387/2016 υπάρχουν δύο αδικίες: Πρώτο ο νόμος λέει το επίδομα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 360 ευρώ γιατί: Τα 360 ευρώ υποτίθεται είναι το ελάχιστο εισόδημα διαβίωσης όταν το έχει ανάγκη δεν λέει πάρε αυτά τα 1/35 από τα 360 για 15 χρόνια ισόβια.
    Δεύτερο: Υποθέτομε ότι το 2016 έχω 15 χρόνια διαμονής θα πάρω καθαρά 148.73 ευρώ, τι μας λένε το ΟΠΕΚΑ αυτά τα λεφτά θα πάρεις ισόβια, ο νόμος λέει να έχεις 15 χρόνια διαμονής και να συνεχίζει να διαμένεις στην Ελλάδα, θα έπρεπε να αυξάνετε 1/35 κάθε χρόνο, υποθέτομε αν θα έκανα την αίτηση το 2019 θα έπαιρνα 185 ευρώ, δεν είναι άδικο?
    Κυρία Διακουμάκου τώρα που θεωρείτε πως βγήκαμε από τα μνημόνια, παρακαλούμαι επανορθώστε της αδικίες, δεν θέλουμε παραπάνω από δικαιούμαστε.
    Άρθρο δεύτερο - Νόμος 4618/2019 - Στο άρθρο 93 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) προστίθεται παράγραφος 11 ως εξής:«11. Που είναι αυτός ο νόμος γιατί δεν εφαρμόζετε? η κυβέρνηση έχει συνέχεια.
    Θεσσαλονίκη 10/2/2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών