Δήμος Δρόπολης: Ανυπόστατα και ψευδή τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά μας

Με Δελτίο Τύπου ο μειονοτικός Δήμος Δρόπολη χαρακτηρίζει ανυπόστατα και ψευδή τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου, ενώ, κάνει αναφορά σε έναν άκαρπο αγώνα παραπληροφόρησης, με σκοπό την πρόκληση πανικού. Τέλος, διαβεβαιώνει πως η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση εγκατάστασης μεταναστών έρθει στο μέλλον στο Δήμο Δρόπολης.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου έχει επιλέξει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τη προσοχή του, στην υγεία και στις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της τρίτης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες, αντί να χάνει χρόνο με τα ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα " περί εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά μας"...!

Εδώ και δύο εβδομάδες οι υπηρεσίες του Δήμου Δροπολης και Πωγωνιου βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή , ενώ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προκαταρκτικά μέτρα για την καταπολέμηση του Κορωνοϊου, COVID 19.
Η Δημοτική Αρχή έχει επικεντρώσει την προσοχή και το ενδιαφέρον της στην υγεία των κατοίκων στα χωριά της Δρόπολης και Πωγωνίου. Έχει μεριμνήσει ,και συνεχίζει να το κάνει, για τις ανάγκες των κατοίκων μας που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, στην άμεση βοήθεια των ευπαθών ομάδων και στις άπορες οικογένειες.
Σε αυτές τις πρώτες 15 μέρες συγκροτήσαμε το μηχανισμό ,για να εξασφαλίσουμε τα φάρμακα στους κατοίκους, προσφέρουμε βοήθειες σε τρόφιμα ( αυτή η διαδικασία συνεχίζεται) σε άπορες οικογένειες ή σε παρήλικες όπου, λόγω της κατάστασης, αδυνατούν να έχουν τη φροντίδα και τη μέριμνα των παιδιών τους που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή οι δημοτικές δομές να παρέχουν υπηρεσίες υπηρεσίες ,όπως είναι η Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης και οι ομάδες Καθαριότητας.

Ενώ , η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Δροπολης και Πωγωνιου ξοδεύει ενέργειες ,για να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, μετά λύπης διαπιστώνουμε πως ορισμένοι επιδόθηκαν, μέσω του δικτύου κοινωνικής ενημέρωσης, σε έναν άκαρπο αγώνα παραπληροφόρησης με ανυπόστατες ειδήσεις, για να προκαλέσουν πανικό , θίγοντας το φιλότιμο του κάθε έντιμου Δροπολιτη και Πωγωνισιου. Μάλλον, μετά λύπης ομολογούμε πως ήταν δεκάδες οι συμπατριώτες μας που επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν ακόμη μια περαιτέρω διαβεβαίωση πως δεν ευσταθούν οι ειδήσεις ότι δήθεν εγκαταστάθηκαν μετανάστες στα χωριά της Δρόπολης (;!),πως έχουν δημιουργηθεί στρατόπεδα εγκατάστασης μεταναστών στο τμήμα μεταξύ Πεπελης και Βουλιαρατιου στην Άνω Δροπολη, στο Λόγγο, στην Άνω Επισκοπή και Κάτω Επισκοπή (;!) και ούτω καθεξής.

Σεβόμενοι την εθνική ευθιξία των έντιμων συμπατριωτών μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ξοδέψουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας αυτές τις δύσκολες ώρες και να διευκρινίσουμε την κοινή γνώμη, όσον αφορά τα " περί εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου".
  1. Στο Δήμο Δροπολης και Πωγωνιου ουδέποτε έχει φτάσει κάποιο επίσημο έγγραφο και ουδέποτε έχει ζητηθεί από οποιονδήποτε κρατικό φορέα για το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά μας.
  2.  Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή ,σε καθημερινή βάση, με τους Προέδρους και κατοίκους στα χωριά μας. Η Δημοτική Αστυνομία έχει επιθεωρήσει όλους τους χώρους , όπου υποτίθεται πως έχουν στηθεί στρατόπεδα κι έχουν εγκατασταθεί μετανάστες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά: Ούτε στρατόπεδα υπάρχουν, ούτε και μετανάστες, βέβαια...!!!
  3. Ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου,κ. Δημήτρης Τόλης, η Δημοτική Αρχή, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε πρόταση , εάν έρθει ( αν και δεν το βλέπουμε στον ορίζοντα), σχετικά με πιθανό ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στα χωριά της Δρόπολης και Πωγωνίου. Είμαστε αποφασισμένοι ν' αντιδράσουμε με κάθε δημοκρατικό μέσο και τρόπο, ώστε να αποτρέψουμε κάθε τέτοιου είδους δυσάρεστη, για όλους μας, εξέλιξη.
Για την ώρα, ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου, η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου, δεν έχουν σκοπό να ξοδεύουν ενέργειες δίνοντας σημασία σε σενάρια παραπληροφόρησης που αποσκοπούν πανικό στους κόλπους των Δροπολιτων και Πωγωνισιων. Εμείς, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι το Έργο μας, προσφέροντας υπηρεσίες σε κάθε κάτοικο στη Δρόπολη και στο Πωγώνι, ζητώντας τη συμπαράσταση όλου του ικανού πνευματικού και παραγωγικού δυναμικού στο χώρο μας, καθώς και των εν Ελλάδι και όχι μόνο, συμπατριωτών μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου

Σχόλια