Περιουσιακό: Η τραγική μας ιστορία που η γενιά μας παίζει ως κωμωδία

Αν προσέξουμε ότι:
1. Είναι γνωστό ότι η Αθήνα μήνυσε στα Τίρανα ότι το περιουσιακό στην
Εθνική Ελληνική Μειονότητα αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για να ανοίξει το πράσινο φως για την πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Αιχμή του δόρατος αποτελεί στο προαπαιτούμενο αυτό αποτελεί η ακύρωση
του νομοσχεδίου «για τις μεταβατικές διαδικασίες εγγραφής των περιουσιών», το οποίο αποτελεί, όπως αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, μια παράλογη αμνηστία, ή το μπετονάρισμα με το γράμμα του νόμου όλων των παρανομιών που έγιναν στο περιουσιακό επί της γης σε βάρος κυρίως των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

3. Τα Τίρανα, παρά τις υποσχέσεις τους ότι θα συμμορφωθούν στο αίτημα της
Αθήνας, επισπεύδουν τις διαδικασίες για την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή! Σήμερα έγινε ένα επιπλέον αποφασιστικό βήμα. Όπως ποτέ άλλη φορά το νομοσχέδιο συζητήθηκε στο προεδρείο της Βουλής!

4. Οι εξελίξεις αυτές μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι, τα Τίρανα μπορεί να
λαμβάνουν υπόψη (ή να τους υποδεικνύεται) τη δύσκολη θέση της Ελλάδας μετά τις τουρκικές προκλήσεις με το προσφυγικό αποβλέποντας (η Τουρκία) την ανάγκη της Ελλάδας στην Ε. Ένωση. Αυτό μεταφράζεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποκινήσει ταυτόχρονα και θέμα αντίδρασης κατά της Αλβανίας στην Ε. Ένωση…!!!

Αν εξεταστεί κατ΄αυτόν τον τρόπο το θέμα, τότε αποκαλύπτεται:
α. η σημασία που αποτελεί το θέμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, στα σχέδια τρίτων. Κατ΄επέκταση, η προΰπαρξη από χρόνια σχεδίου για την αλλοίωση και εξουδετέρωσή της. (Όταν δικοί μας παράγοντες συνεργάζονταν και συνεργάζονται με τους εμπνευστές και διοργανωτές του σχεδίου αυτού και η Αθήνα αρνούνταν να δει την πραγματικότητα κατάματα, γιατί εισάκουε αδιαμφισβήτητα συγκεκριμένους κύκλους για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα στο θέμα αυτό και κάλυπταν «οι δικοί μας» για να καλύψουν έτσι το δικό τους αντεθνικό έργο)
β. για μια ακόμη φορά στην ιστορία ένα δικό μας σημαντικό θέμα, αποφασιστικό για την διατήρηση της ενιαίας οντότητας και ύπαρξης στα εδάφη μας, όπως το περιουσιακό, τίθεται σε αμφισβήτηση, ή υπό εγκατάλειψη μπροστά σε ένα άλλο εθνικό θέμα, όπως το προσφυγικό και η σύγκρουση με την Τουρκία. (Στη λογική αυτή όμως, οι αντίπαλοι της Ελλάδας ξέρουν και παίζουν διαφορετικά!!)

5. Αποτελεί την διαφορά με την ιστορία το γεγονός ότι «οι δικοί μας» πολιτικοί ηγέτες, αντί να λάβουν πρωτοποριακό αγωνιστικό ρόλο, να «βοηθήσουν» την Ελλάδα («αναγκάζοντάς την») να μας υποστηρίξει , προσφεύγοντας οι ίδιοι στα διεθνή φόρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι τον ΟΗΕ, έχουν εξαφανιστεί.
α. Ξέπλυναν τα χέρια τους με κάποιες δήθεν συσκέψεις ευαισθητοποίησης (στάχτη στα μάτια, με κάποιους παλιούς συνεργάτες που είχαν προμηθευτεί μια κάμερα και μαγνητοσκοπούσαν τις δραστηριότητες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Ελληνισμού για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας), ή με κάποιες ανακοινώσεις για εσωτερική κατανάλωση και μόνο!
β. Ενώ καιγόμαστε, αυτοί βρήκαν έναν υπερκαταναλωμένο τρόπο, για να δείξουν τον πατριωτισμό τους !!! Στην ουσία για να αποσύρουν την προσοχή από το καυτό αυτό εθνικό θέμα. Καταπιάστηκαν από τα γεγονότα του 1913-14!!! (Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να τα προσεγγίσουν, διότι οι προγονοί μας έδωσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα, ενώ αυτοί πουλούν την πατρίδα για να επωφεληθούν προσωπικά!!)
γ. Κάλια αργά πάρα ποτέ, και η Αθήνα έχει αφήσει κατά μέρος πλέον «τους δικούς μας» και έχει αναλάβει η ίδια την υπόθεση. (Γι΄αυτό τρόμαζαν τόσο πολύ «οι δικοί μας ηγέτες» και ήταν έτοιμοι να μας ξεσκίσουν όταν εμείς φωνάζαμε να αναλάβουν Έλληνες εμπειρογνώμονες το περιουσιακό! Ήξεραν ότι θα αποκαλύπτονταν τα άπλυτά τους!!!)

6. Σήμερα, ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 28. 02, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ:
α. Το νομοσχέδιο θα λάβει υπόψη του τους τίτλους ιδιοκτησίας πριν από τη
αγροτική μεταρρύθμιση του 1946 σε όσες περιοχές δεν εφαρμόστηκε ο νόμος 7501, αλλά όταν σ΄αυτές υπάρχει συνοχή και σύμφωνη γνώμη για τη μη εφαρμογή του. Δε θα εφαρμοστεί στη Χιμάρα (Τη ρύθμιση αυτή προβλέπαμε και στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου 7501 και απαιτήσαμε από τότε, 1991-92, να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της Χιμάρας, αλλά δεν εισακουστήκαμε …!!! Συνεπώς, μεσολάβησαν οι εσκεμμένες, οργανωμένες και συντονισμένες μηχανορραφίες, τις οποίες έρχεται να κατοχυρώσει το νομοσχέδιο αυτό τώρα !)

Σημείωση: Επί της ευκαιρίας, να ξανατονίσουμε ότι
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 7501 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 1991 ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑ. Πρόκειται για έναν ιστορικό νόμο, εφόσον απέρριπτε τους πρώην μπέηδες και αγάδες και έδινε στους Έλληνες, κυρίως στη Δρόπολη, το Βούρκο, τα Ριζά και το Πωγώνι τη γη τους. Έδινε, όπως ανέφερα, λύση στο θέμα της Χιμάρας. Αν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος θα είχαμε τα ίδια σημερινά αποτελέσματα και καταστάσεις όπως για τα λιβάδια και τα βοσκοτόπια και στην καλλιεργήσιμη γης. 200 χιλιάδες στρέμματα μας πήραν μόνο στο δήμο Φοινικαίων οι δήθεν πρώην ιδιοκτήτες. Κάποια στιγμή η κοινότητά μας θα πρέπει, αντί να μας πετροβολάει να το εκτιμήσει αυτό).

β. Το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπει ώστε
ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΓΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ!!!
Να πούμε ότι οι δικές μας περιοχές όχι μόνο διαθέτουν αρκετές τέτοιες επιφάνειες, (κρατικές), αλλά ταυτόχρονα αποτελούν όχι μόνο προσδοκώμενα φιλέτα, αλλά και ιστορικούς στόχους. Να μη λησμονούμε ότι το 1935 επιχείρησε ο βασιλιάς Ζώγου, να μετοικήσει σε ελεύθερες περιοχές στην καρδιά της εθνικής ελληνικής μειονότητας Αλβανούς έποικους από το Βορά. Ο Χότζα το πέτυχε με την ίδρυση μικτών χωριών στις περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό και τη μεταφορά οικογενειών Αλβανών στα κέντρα των μειονοτικών περιοχών. Ο Μπερίσια επιχείρησε την προσπάθεια του Ζώγου το 1993-94, μάλιστα στις ίδιες περιοχές που είχε επιλέξει το καθεστώς Ζώγου. Στη συνέχεια ακολούθησε τη φυγή των Ελλήνων από τις περιοχές τους η πολιτογράφηση από τους δικούς μας τοπικούς άρχοντες εκατοντάδων οικογενειών αλβανικής καταγωγής στις δικές μας περιοχές.
Ωστόσο, τώρα για λογαριασμό του νομοσχεδίου αυτού, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΠΡΑΧΤΙΚΕΣ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για το πόσο μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο αυτό!
Ενώ στο ΔΗΜΟ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΥΡΟΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ στο Ραντάτι, στο Χάσκοβο και αλλού!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
3 Μαρτίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια