Μας έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό και μας τραβούν την καρέκλα

Σε προηγούμενη ανάρτηση εξηγήσαμε ότι το σχέδιο νόμου «για τις μεταβατικές διαδικασίες εγγραφής των περιουσιών», που ετοιμάζει προς ψήφιση η κυβέρνηση, αποτελεί μια πράξη αμνηστίας και νομιμοποίησης όλων των ειδών εγκληματικής παρανομίας που έγινε με την ιδιοκτησία επί της γης, που για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα αποτελεί οριστικοποίηση της δημογραφικής, οικονομικής, εθνικής και πολιτιστικής αλλοίωσης.

Επισημάναμε ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για καλά μελετημένο σχέδιο που ξεκινάει σε βάθος χρόνου, το οποίο έφερε τα ποθούμενα των σχεδιαστών και τώρα ήρθε η στιγμή νομιμοποίησης της κατάστασης.
Επιβεβαιώνεται ότι βασικοί παράγοντες στην εφαρμογή του υπήρξαν και οι εκπρόσωποι της εθνικής ελληνικής μειονότητας (εκείνοι που διεκδικούν την μονιμότητα και νομιμότητα εκπροσώπησης, τοπικοί άρχοντες κλπ)
Αυτοί δικοί μας ανέχτηκαν και στήριξαν τις μεθοδεύσεις για να εμποδιστούν οι Έλληνες στο να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας και ήταν πάντα μέσα στους μηχανισμούς που επέτρεπαν κάθε παράνομη υφαρπαγή των περιουσιών των δικών μας. Με τις απραξίες και συμπράξεις τους συνέβαλαν ώστε οι πρώην δήθεν ιδιοκτήτες να επωφεληθούν παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα λιβαδιών και δασών. Οι ίδιοι με τα βαριά πλήγματα που έδωσαν στην εθνική σημασία του ιδιοκτησιακού μας καθεστώτος, καλλιέργησαν το κλίμα ανεύθυνης πώλησης από δικούς μας των περιουσιών μας στο μαύρο χρήμα και σε αλλοεθνείς. Σ΄αυτούς ανήκει και η σύσταση των μηχανισμών για τις εθνικές αλλοιώσεις αυτές.

Συνεπώς, ήταν αναγκασμένοι και να γνωρίζουν και να μετάσχουν στις διαδικασίες κατάρτισης του επίμαχου αυτού νομοσχεδίου και να εγκρίνουν τις νομικές του ρυθμίσεις. Το χειρότερο κακό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι παράγοντες που κατάρτισαν το σχέδιο νόμου ήταν και ελληνικής καταγωγής, αλλά διότι τόσο εκείνοι, όσο οι δικοί μας (μάλιστα αυτοί με πολύ μεγαλύτερες ευθύνες) άφησαν απ΄ έξω (χωρίς ενημέρωση) την Ελλάδα!

Το πόρισμα αυτό μένει να επιβεβαιωθεί στο άμεσο μέλλον. Δηλαδή, σε περίπτωση που η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, η οποία όπως αναφέραμε, συν του ότι δεν ενημέρωσε την Αθήνα για τις δίχρονες διεργασίες κατάρτισης του νομοσχεδίου αυτού, ευθύνεται ιστορικά για την τραγική αυτή εξέλιξη στο περιουσιακό μας, (κυρίως η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας), θα συνεχίσει να χαίρει την υποστήριξη της Αθήνας, τότε θα αποδειχτεί ότι και η Αθήνα ήθελε να «μη ενημερωθεί»!!

Γεγονός είναι ότι, «οι δικοί μας ηγέτες» γνωρίζουν πως όντως η πιθανή εφαρμογή του σχεδίου αυτού νόμου αποτελεί ένα είδος ταφόπετρας στην αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας και δικαιοσύνης. Όπως γνωρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με το τέλος τους υπό την έννοια ότι εκείνοι που τους χρησιμοποίησαν δεν θα τους χρειάζονται άλλο και θα τους πετάξουν σαν πεπονόφλουδα !!! Συνεπώς, «οι δικοί μας» τρέχουν, όχι για να σώσουν το τόπο μας που τον έθαψαν επί 25 χρόνια, αλλά για να μη αποκαλυφθεί το αντεθνικό τους έργο και να μακρύνουν έστω και λίγο το χρόνο στο θρόνο τους.

Δυστυχώς όμως, οι συγκεντρώσεις που κάνουν, οι δηλώσεις, οι ανακοινώσεις τους και άλλες ενέργειές τους , ούτε που σκοπεύουν, ούτε που θέλουν, ούτε που μπορούν να αποτρέψουν την πορεία ψήφισης του νομοσχεδίου και την εφαρμογή του, (είναι σαν να ανάβουν σπίρτα για να τρομάξουν τους λύκους). Είναι όμως τέτοιες που βοηθούν στην επίσπευση των διαδικασιών ψήφισής του. Από την άλλη η κινητοποιήσεις τους χωρίς προτάσεις και λύσεις ξεπερνούν την Χοτζική δημαγωγία και απάτη.

Νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση βλέπω ως μοναδική λύση τις κάτωθι προτάσεις: (Μολονότι πολύ αργά και ούτε μπορεί να αναλάβουν τέτοιο έργο εκείνοι που επί 25 χρόνια τουλάχιστον έκαναν το αντίθετο)
1. Διεκδίκηση για την Χιμάρα και τις παράκτιες περιοχές την αναγνώριση
περιουσιών με βάση τα ταπιά πριν του 1946. (Να προβλεφθεί στο νομοσχέδιο)
2. (Για τις υπόλοιπες περιοχές μας) διεκδίκηση κατάργησης των νόμων που
επιστρέφουν γαίες σε δήθεν πρώην ιδιοκτήτες με δήθεν τίτλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ως αντισυνταγματικών. (Ως γνωστό η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν έδινε τίτλους ιδιοκτησίας παρά μόνο τίτλους προς χρήση γης και τσιφλικιών), Όπως κριθούν άκυρες όλες οι σχετικές δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις.
3. Επίρριψη εθνικών ευθυνών σε όλους κείνους που πούλησαν την περιουσία τους ή που συνέβαλαν στο κλίμα αυτό πωλήσεων ( τους ηθικούς αυτουργούς, από τη στιγμή που η περιουσία κυρίως σε γαίες αποτελεί τμήμα της εθνικής υπόστασης)

Αυτό, ασφαλώς σημαίνει επανάσταση, αλλά εφόσον αποτελεί μονόδρομο, τότε αξίζει! Δεν μπορεί όμως να το αναλάβουν οι ένοχοι που τους βλέπουμε να τριγυρνούν απ΄εδώ και απ΄εκεί δήθεν για ευαισθητοποίηση. Όχι, για να κρύψουν τις ενοχές τους και για να σώσουν το τομάρι τους το κάνουν! Μη τους ακούτε!

Παναγιώτης Μπάρκας
28 Φεβρουαρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια