Η πραγματικότητα που κρύβει η κόντρα των οικουμενικών Χιμαριωτών με τους ντόπιους Χιμαραίαους

Αποτελούν πλέον πραγματικότητα οι σκληρές δημόσιες κόντρες μεταξύ των Χιμαριωτών εξ΄Αμερικής (HIMARRIOTAN SOCIETY OF AMERICA), που εκπροσωπεί ο π. Κοσμάς Καραβέλας (ένα πρόσωπο το οποίο εξυμνούσαν μέχρι προσφάτως η της Χιμάρας παλιά φρουρά) και των ανώνυμων σωματείων Χιμαριωτών «με διαμονή» στη Χιμάρα. Αιχμή του δόρατος το σχέδιο νόμου «για τις μεταβατικές διαδικασίες εγγραφής των περιουσιών» του Έντι Ράμα.
Οι πρώτοι, οι οποίοι απ΄ όσα δηλώνουν επί δύο χρόνια συνηγόρησαν στην κυβέρνηση Ράμα για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου, υποστηρίζουν ότι αυτός "δίνει στους κατοίκους της Χιμάρας και σε όλους τους Έλληνες στην Αλβανία την καλύτερη ευκαιρία από την πτώση του κομμουνισμού για να καταγράψουν τα ακίνητά τους και να αποκτήσουν σαφή τίτλο ιδιοκτησίας".
Οι δεύτεροι, χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα, ισχυρίζονται ότι η νέα νομοθεσία δεν επιλύει τυχόν υπάρχοντα προβλήματα αλλά προσθέτει πολλά νέα (!!) «Συνιστά ταφόπλακα για την ιδιοκτησία και τη νόμιμη περιουσία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ημερ. 26.02.2020 το ΚΕΑΔ
Δυστυχώς δεν πρόκειται απλώς για το χάρισμα της φυλής μας. Η συγκεκριμένη κόντρα ξεπέρασε κάθε εθνική δεοντολογία. Δεν εξυπηρετεί με τίποτε καμιά εθνική υπόθεση. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει το αντεθνικό ποιόν που κρύβουν τόσα χρόνια με τις εθνικές κορώνες οι εθνοπατέρες μας. Επιτρέπει να διαβάσεις το πραγματικό βάθος του περιουσιακού προβλήματος και τις ενοχές τους. Πρόκειται λοιπόν για μια κόντρα συμφερόντων διαφορετικών ταχυτήτων και σκοπιμοτήτων, που ξεπέρασε κατά πολύ τα εσκαμμένα, όποτε ήταν φυσιολογική η έξοδος των μαχαιριών από τις θήκες.

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Επιδιώκει να νομιμοποιήσει, να δώσει αμνηστία σε όλες τις παρανομίες, υφαρπαγές, πλαστογραφήσεις, βιαιότητες, παρατυπίες που διαπράχτηκαν στα 30 τελευταία χρόνια με πρωταγωνιστές τους ισχυρούς, το μαύρο χρήμα, τους πολιτικούς. Παρακάμπτει οριστικά τα ιστορικά δίκαια των πραγματικών ιδιοκτητών και ανακόπτει κάθε διεκδίκηση. Στη δική μας περίπτωση σημαίνει τραγική εξέλιξη, διότι θα οριστικοποιηθούν οικονομικές, δημογραφικές και εθνολογικές αλλοιώσεις σε βάρος του Ελληνισμού και ο Ελληνισμός θα προκύψει άκληρος, χειρότερα από την εποχή των τσιφτσίδων. (Διότι ακολουθεί η ευρέος διαδεδομένη εμπειρία της πώλησης από μας της γης σε άλλα χέρια για πέντε δεκάρες!!!)
Τέτοιες λογικές νόμου είναι γνωστές σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι καταστάσεις δυσκολεύουν κάθε κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική προοπτική, οπότε η νομιμοποίησή της είναι σίγουρο ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από την αναζήτηση δικαιοσύνης. Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν ιστορικά στις λύσεις αυτές.
Η υπόθεση θεωρείται απαράδεχτη όταν υπάρχουν άλλες λύσεις, όταν το κράτος συνηγόρησε στην καλλιέργειά της και δε θέλει τη δίκαιη λύση που υπαγορεύει η ιστορική πραγματικότητα. (Στη Χιμάρα το κράτος προέκυψε από το πουθενά μεγάλος ιδιοκτήτης γης την οποία θα παραχωρήσει «στους στρατηγικού επενδυτές» του!
Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα των Οικουμενικών Χιμαριωτών για να υποστηρίξουν και με νομική γνωμάτευση το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου (ή, ας μη τα πιστέψουμε προς το παρόν). Ωστόσο, η καλή βούληση για να μπει τέρμα σε ένα κυκεώνα που παγιδεύει το μέλλον, μπορεί να έχει αμερικανική λογική, αλλά δεν υφίσταται στην περίπτωση της παράκτιας περιοχής τουλάχιστον, εφόσον οι ίδιοι της Κοινότητας Χιμαριωτών της Αμερικής αποδέχονται ότι οι εδώ Χιμαραίοι θα μετατραπούν από αφεντικά σε τσιράκια.!!!

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ 
Φαίνεται όμως ότι η ώρα για να εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος πλησιάζει!!! Είναι προ των θυρών!!!! Που σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο, μακρόπνοο και από ισχυρούς παράγοντες. Και μέρος της εφαρμογής του ήταν πρώτοι οι δικοί μας!!! Άρα φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν!!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 
Η πορεία της απώλειας των περιουσιών των Χιμαριωτών κρύβεται πίσω από το σύνθημα των ηγεσιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη μη εγγραφή των περιουσιών στα κτηματολόγια !!!
Τώρα λχ η ΟΜΟΝΟΙΑ (της Χιμάρας) μπορεί να είναι πίσω από «τα σωματεία» που αντιτάσσονται στους Αμερικανούς Χιμαριώτες, όμως δεν βγαίνουν μπροστά, διότι, όπως προκύπτει, τα είχαν βρει μαζί τους, αφού εκείνοι τα είχαν βρει με το Ράμα. Επίσης, οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για το επίμαχο σχέδιο νόμου ήταν μεταξύ Χιμάρας, Τιράνων και ΗΠΑ επί δύο χρόνια και, όπως δηλώνουν, είχαν επαφές και διαβουλεύσεις με «τους δικούς μας» στη Χιμάρα!!! (Άρα τα σωματεία στη Χιμάρα φωνάζουν τώρα ανωνύμως για να μη αποκαλυφθεί το ενοχοποιητικό έργο τους, που μεταφράζεται σε πολυτελές αυτοκίνητα και επενδύσεις στον τουριστικό τομέα χωρίς κάποια πηγή χρημάτων)
Όπως όμως είπαμε η σταθερή πολιτική θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κυρίως επί Μπολάνου, ήταν η μη εγγραφή των περιουσιών από τους Χιμαραίους (και ελεύθερο πεδίο για όσους δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής, αλλά είχαν τη στήριξη της πολιτικής και του μαύρου χρήματος) Και όσους Χιμαραίους βοήθησαν οι δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ για να νομιμοποιήσουν τις περιουσίες τους, τον έκαναν μετά συμφωνίας ότι θα τις πουλούσαν με ευνοϊκή τιμή στους παραπάνω!!!
Το 1991-1992 (όντας βουλευτής και μη) ζήτησα από τους Χιμαραίους, εντός του ναού των Αγίων Πάντων, να πάρουν τις περιουσίες τους και με το νόμο 7501 και με τους παραδοσιακούς τίτλους. Κέρδισαν εκείνοι που έλεγαν το αντίθετο…
Κάπου εκεί μετά το 2003 ο ανερχόμενος δήμαρχος της Χιμάρας και Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μπολάνος εμπόδισε το έργο του USAID για την περιουσιακή απογραφή στην περιοχή της Χιμάρας το οποίο είχε δώσει αποτελέσματα στο Κυπαρό.
Από την άλλη οι διαχρονικές προσπάθειες των Χιμαριωτών για να εγγράψουν τις περιουσίες τους, προσέκρουαν στο κρατικό τοίχος που κάλυπτε την «αμηχανία» των «εθνικών» μας να «δράσουν»!
Το 2018 ο Ράμα μετά από σκληρή αντίδραση της Αθήνας, έδωσε 6μηνη περίοδο ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να ολοκλήρωναν έστω και την αρχική καταγραφή των περιουσιών τους με αποτέλεσμα αυτές να αφαιρούνταν από τους χάρτες «των κρατικών» περιουσιών.
Πέρασαν όμως από τότε 16 και όχι 6 μήνες. Στα αντίστοιχα κτηματολόγια δεν εγγράφηκε καμιά τέτοια περιουσία!!! Περίεργο δεν είναι;!! Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο οι εκτάσεις αυτές κατοχυρώθηκαν ως κρατικές, όταν το κράτος δεν είχε στη Χιμάρα ούτε τετραγωνικό μέτρο !!! Και αύριο θα δοθούν από το κράτος στους «στρατηγικούς επενδυτές»!

Τρίτο. Οι δικοί μας φοβούνται την εξέλιξη αυτή διότι η πιθανή εφαρμογή του νόμου αυτού, θα δώσει τέλος, ασφαλώς με μια ιστορική αδικία, στο καυτό περιουσιακό θέμα μας το οποίο έδωσε πολιτικά 20 χρόνια τροφή, ή ψωμί στους εθνοπατέρες μας. Τώρα χωρίς αυτό πώς θα ζήσουν οι πολιτικοί μας;!!! Στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, το θέμα αυτό (μαζί με την απογραφή του πληθυσμού) έγινε μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας με την Αλβανία, οπότε αποτελούσε έναν τρόπο ώστε «οι εθνικοί» πολιτικοί μας να έχαιραν την εύνοια και τη στήριξη της Αθήνας ως οι άμεσοι εκφραστές των θεμάτων αυτών!!!! Τώρα όμως θα αποκαλυφθεί το έργο τους που τους αποκεφαλίζει όχι μόνο πολιτικά!!!

Τέταρτο. Οι «εθνικοί» πολιτικοί μας φοβούνται τη συγκεκριμένη εξέλιξη, διότι θα αποκαλύψει το μέγεθος της τραγωδίας στη Χιμάρα (όπως και σε άλλες περιοχές), όπου οι Έλληνες κάτοικοι πουλούν τις περιουσίες τους, είτε λόγω πιέσεων, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε από αγανάχτηση. Έτσι στους Δρυμάδες όλη η ακτή, κτήμα των Ελλήνων, έχει πουληθεί σε αλλοεθνείς και αναμένεται και η τυπική κατοχύρωση που θα διευκολύνει ο συγκεκριμένος νόμος. Όπως είναι γνωστό τα σπίτια στο σύνολό τους επίσης στους Δρυμάδες που αναπαλαιώθηκαν από το κράτος, πουλήθηκαν, μέσω γνωστού μηχανισμού σε αλλοεθνείς!! Το ίδιο μπορούμε να πούμε για τα χωράφια στη Δρόπολη και το Βούρκο. Η αποκάλυψη του φαινομένου αυτού ξεσκεπάζει όχι απλώς την αδυναμία των πολιτικών μας να το σταματήσουν, αλλά και την ενοχή τους διότι πρώτοι αυτοί επέτρεψαν και δημιούργησαν τους μηχανισμούς εθνικής αποκλήρωσης

Παναγιώτης Μπάρκας
27 Φεβρουαρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια