Μπελέρης: Οι προσαγωγές από την αλβανική αστυνομία δεν είχαν καμία σχέση με την καραντίνα

Ένα νέο επεισόδιο, που αφορά την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, σημειώθηκε την Κυριακή. Σε προσαγωγή τουλάχιστον 10 Ελλήνων της Χιμάρας προχώρησαν οι αλβανικές αρχές, το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 7 το πρωί της Κυριακής, κλιμάκιο της αλβανικής αντιτρομοκρατικής που μετέβη από τα Τίρανα στη Χιμάρα, χτύπησε την πόρτα Ελλήνων κατοίκων, με αφορμή το γεγονός ότι τοποθέτησαν έναν σταυρό στο Αθάλι και, συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Οι αστυνομικές αρχές φέρονται να πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των Ελλήνων χωρίς εισαγγελική εντολή ή την παρουσία του εισαγγελέα. Στη συνέχεια, τους μετέφεραν στο τμήμα για ανάκριση.
Για το θέμα μίλησε στο sputniknews.gr o πρόεδρος του παραρτήματος Χιμάρας της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Φρέντυ Μπελέρης.

"Όλα ξεκίνησαν όταν 10 άτομα επιχείρησαν να σηκώσουν έναν σταυρό σε ορεινή περιοχή της Χιμάρας. Ο σταυρός είχε μήκος 10 μέτρα και, για τον λόγο αυτό, χρειάστηκαν αυτά τα άτομα, ώστε να τον κουβαλήσουν.
Οι προσαγωγές δεν είχαν καμία σχέση με την καραντίνα. Τους χτύπησε την πόρτα η αντιτρομοκρατική. Οι άνθρωποι φωτογραφήθηκαν με σύμβολα της Ορθοδοξίας, ενώ οι αλβανικές αρχές τούς κατηγόρησαν ότι εμφανίζουν σύμβολα της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου. Στην πραγματικότητα, έφεραν μια βυζαντινή σημαία, κάποια άλλη από την Ιερή Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και μια σημαία του Αγίου Γεωργίου.
Μοιάζει με όλα τα τελευταία επεισόδια. Ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, παραπληροφορώντας με fake news για ένα θέμα που θα ήθελαν να είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοί οι κύκλοι κινητοποιούν το κράτος και πράττει αυθαίρετα. Ο,τι σύμβολο και να κρατάει κάποιος, ο,τι και να πιστεύει, δεν μπορείς να τον προσαγάγεις. Δεν συντελείται κάποιο αδίκημα από ένα σύμβολο.
Μετά από τις ανακρίσεις και την ψυχολογική βία, τους άφησαν να φύγουν." αναφέρει στο Sputnik, ο Φρέντυ Μπελέρης

Σχόλια