Από το 2021 το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων Βορειοηπειρωτών: Να κλάψουμε ή να χαρούμε

Να χαρούμε καθώς και η φωτογραφία που συνοδεύει την ενημέρωση του “apenadi” εμπνέει αισιοδοξία. Δεν μένει παρά να κάνουμε έκκληση στον «Άγιο Πέτρο», ώστε πριν απολαύσουμε τα της «χαρμόσυνης» είδησης του επίγειου παράδεισου, όσο μπορεί να καθυστερήσει την αναχώρησή μας προς τον μεταθανάτιο  παράδεισο.

     Περί τίνος όλη αυτή η καθυστέρηση; Περί ενός «συμβολικού ποσού» το οποίο θα συμπληρώνει την σύνταξη από την Αλβανία, ώστε να φτάσουμε τα 360 €. Συμβολικό ποσό το οποίο με το άρθρο 2 του νόμου 4618/2019 έχει περάσει και στο ΦΕΚ της Κυβέρνησης.

     Γιατί τέτοια καθυστέρηση από την Κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, όταν από την ίδια κυβέρνηση (επί κυρίων Σαμαρά-Βρούτση) είχε καταργηθεί ο νόμος που τουλάχιστον μας έδινε τα 360 €; Μίσος ή αδικία εναντίων των υπερήλικων;

     Εναντίων των απογόνων αυτών που το 1821 είχαν ξεκινήσει από την εσχατιά της τότε υπόδουλης Ελλάδας και βρέθηκαν σε κάθε γωνιά της, ποτίζοντας με αίμα τους κάθε σπιθαμή της γης της, για να απολαμβάνουν οι σημερινοί Έλληνες τους καρπούς της ελευθερίας τους. Τους καρπούς χάρη στην συμμετοχή και των δικών μας προπάππων, περίπου 5.000 ο αριθμός τους και περίπου 1.000 οι πεσόντες, σε όλα τα πεδία μαχών.

     Εναντίων αυτών που το 1912 (και εν συνέχεια) οι προπάπποι τους, αν και συμμετείχαν από κοινού με τον ελληνικό στρατό για την διεύρυνση των ορίων απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, αν και για λόγους που «αλλιώς συνέβησαν» και «αλλιώς ερμηνεύονται», τους στέρησαν και αυτή την Αυτονομία που κέρδισαν με το αίμα τους.

     Εναντίων αυτών οι οποίοι στον πόλεμο του 1940, όχι μόνο που συμμετείχαν στις τάξεις του ελληνικού στρατού αλλά αν δεν άνοιγαν τα σπίτια και τις αγκάλες τους στον ελληνικό στρατό και αν ο πόλεμος δεν διεξάγονταν στις περιοχές τους, ίσως ο πόλεμος, λοιπόν, να μη είχε και την έκβαση που είχε.

     Και τέλος εναντίων αυτών που, αν και για 50 ολόκληρα χρόνια παρατημένοι, απομονωμένοι και ξεχασμένοι από την Μητέρα Ελλάδα, διατήρησαν στο ακέραιο την ταυτότητά τους, στο επίπεδο που εκφράζει τον θαυμασμό του κάθε σοφός Έλληνας. 

     Ε λοιπόν! Αν και τα παραπάνω τα είχε λάβει υπόψη του ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αργότερα ο Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και στο τέλος του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έλαβε υπόψη της η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, η οποία αθετεί και τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού της.     

      Και όχι μόνο! Εξαιτίας του Κορονοϊού έκλεισαν τα σύνορα με την Αλβανία. Η Κυβέρνηση καλώς νοιάστηκε να βοηθήσει Έλληνες και αλλοδαπούς για να επιβιώσουν. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας όμως να συμπεριληφθούμε σε αυτές τις κατηγορίες και εμείς οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, καθώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τις συμβολικές συντάξεις από την Αλβανία, στου «κουφού την πόρτα». Εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες που πρωτοστατούμε σε όποια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα μας.

     Αγαπητοί επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδας! Αν και μικρός ο αριθμός σας, περίπου 1500, παρακαλώ διαδώστε το άρθρο και κάθε άρθρο που σχετίζεται με τα μέλη της Κοινότητάς μας και τον τόπο μας! Δεν ήμαστε Έλληνες ενός κατώτερου Θεού, όπως στην Αλβανία έτσι και στην Ελλάδα.

Τηλέμαχος Λαχανάς   

Σχόλια