Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία

Την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, το Αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την κύρωση στρατιωτικής συμφωνίας χρηματοδότησης με την Τουρκία.

Αυτή η συμφωνία καθορίζει την κατανομή επιχορήγησης 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τουρκικές εταιρείες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 105 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 αποχές.

Σε ομιλία πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής, Elona Gjebrea, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.

"Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας", δήλωσε η Gjebrea.

"Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και την ανταπόκρισή μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των πολιτών", πρόσθεσε. 

Σχόλια