Διαδηλώσεις κατά της απόφασης της αλβανικής κυβέρνησης να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα

Δεκάδες επιχειρηματίες και καλλιτέχνες διαδήλωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα στα Τίρανα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει νυχτερινά κέντρα και να απαγορεύσει τη μουσική σε μπαρ και εστιατόρια μετά τις 8 μ.μ.

Η διαμαρτυρία ήρθε μια μέρα αφότου η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων, παμπ και lounge bar λόγω της αδιαφορίας που έχουν δείξει οι πολίτες απέναντι στα περιοριστικά μέτρα του COVID-19.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 12 άτομα συνελήφθησαν και συνοδεύτηκαν στο αστυνομικό τμήμα, κατηγορούμενοι για «οργάνωση παράνομων συγκεντρώσεων» και «παρεμπόδιση της ελεύθερης διέλευσης οχημάτων».

Στο δελτίο τύπου, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η διαμαρτυρία οργανώθηκε χωρίς την άδεια των αρχών.

Ωστόσο, η αλβανική νομοθεσία δεν προβλέπει καμία διαδικασία για τη λήψη άδειας, αλλά μόνο προηγούμενη ειδοποίηση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας COVID-19, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, ως τρόπο πρόληψης της εξάπλωσης του ιού.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, όπως η χρήση μάσκας, η διατήρηση της φυσικής απόστασης.

Σχόλια