Δήμος Δρόπολης: Μια υποχρεωτική διευκρίνιση για τη " χωματερή" της λασπολογίας

Σε λίγες εβδομάδες από σήμερα συμπληρώνεται το πρώτο έτος της θητείας του Δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου,κ. Δημήτρη Τόλη.
Αν μη τι άλλο, η Νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να συγκυβερνήσει με διαφάνεια με και για τους πολίτες .
Εκτός των άλλων, αυτές τις 350 πρώτες μέρες η Καθαριότητα στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες.
Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και τη διαφοροποίηση απόψεων για ζητήματα του Δήμου μας. Όμως ,σεβόμαστε και τη νοημοσύνη των κατοίκων της Δροπολης και του Πωγωνίου, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι αποδεκτές λασπολογίας με ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις .
Γι' αυτό, όντας στην υπηρεσία των πανταχού Δροπολιτων και Πωγωνισιων, διευκρινίζουμε την κοινή γνώμη πως θεωρούμε αβάσιμα, ψευδή και ανυπόστατα τα όσα γράφονται σε συγκεκριμένο σάιτ για δήθεν " μετατροπή της Δρόπολης σε χωματερή του νότου με τις ευλογίες του Δημάρχου".
Ψεμα! Ψέμα ! Ψέμα!
Πρώτον, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ,ούτε του Δήμου και ούτε της αλβανικής κυβέρνησης, για κατασκευή μόνιμης χωματερής στη Δρόπολη.
Δεύτερον, ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου,κ. Δημήτρης Τόλης, ενδιαφέρεται σε καθημερινή βάση ,ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να καθαρίσουν τους δημόσιους χώρους και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την κατασκευή ενιαίας χωματερής στο Δήμο μας.
Τρίτον, η κατασκευή της προσωρινής χωματερής στον κάμπο της Γλυνας , βάσει υγειονομικών προδιαγραφών, είναι υποχρεωτική λύση, ώστε να συγκεντρώνονται τα σκουπίδια μόνον του Δήμου μας, μέχρι που οι κρατικές αρχές να δώσουν οριστική λύση με την κατασκευή χωματερής στο Δέλβινο ή σε άλλο μέρος εκτός του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου.
Τέταρτον, υπενθυμίζουμε στους πάντες πως η παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της Δρόπολης και του Πωγωνίου, μηδενός εξαιρουμένου, δεν αφήνει περιθώρια για " πολιτικά παιχνίδια" σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας και ας βρουν άλλο χώρο για πολιτική πασαρέλα.

Γεωργουτσατες, 14.07.2020
Εκ του Γραφείου Τύπου Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου

Σχόλια