Συνεχίζονται οι εργασίες για το υδραγωγείο στο Δήμο Φοινικαίων

Το εργοτάξιο της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του Περιφερειακού Υδραγωγείου Φοινίκης από τις πηγές του Μέρκου επισκέφτηκε ο δήμαρχος, Χρήστος Κίτσος.

Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό και στην πρώτη φάση με το κονδύλι των περίπου 466.528.839 λεκ χωρίς ΦΠΑ θα κατασκευαστούν οι εξωτερικοί αγωγοί και οι δεξαμενές των χωριών Κουλουρίτσα, Λιβαδειά, Καλύβια, Λαζάτες, Καλτσάτες, Κομμάτες, Σωπίκι, Λευτέρης Τάλλιος, Βαγγαλιάτες, Γράβα, Καισαράτες, Καρρόκι και Πανταλέημονας. Τα εσωτερικά δίκτυα θα χρηματοδοτηθούν για όλα τα παραπάνω χωριά την επόμενη χρονιά.

Στην επικοινωνία με τους εργολάβους και τους μηχανικούς αλλά και την κατά τόπο έρευνα ο κύριος Κίτσος διαπίστωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά σε κάθε χωριό τόσο για τη διάνοιξη των καναλιών όσο και για την κατασκευή των υδατοδεξαμενών.

Παράλληλα, ο δήμαρχος, ευρισκόμενος κοντά στο Καρρόκι, επισκέφτηκε μαζί με το επιτελείο του δήμου και τη γέφυρα αυτού του χωριού για να προϋπολογίσουν το κόστος επισκευής της πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια.

Σχόλια