Ο Άγιαξ της Ηπείρου επέστρεψε στα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου

 


Ο ΠΑΣ Γιάννινα κάνει την πρεμιέρα του στο Πρωτάθλημα απέναντι στον Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”-Οι κινήσεις στο ρόστερ και τα “θέλω” του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο.

Τελευταία φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε σε επίσημο παιχνίδι στις 8 Μαρτίου. Πριν από περίπου 6,5 μήνες. Η ηπειρωτική ομάδα είχε νικήσει τον ΑΟΚ της Κέρκυρας με 4-1 και μετά το Πρωτάθλημα διακόπηκε, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, λόγω του κορωνοϊού.

Play off (όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει) δεν έγιναν.

Τότε, ήταν η 20η αγωνιστική και ο ΠΑΣ ήταν στην πρώτη θέση. Είχε φροντίσει σε όλη τη σεζόν να δείξει σταθερότητα, να οδηγεί την κούρσα και να βγάζει αποφασιστικότητα ότι η απουσία του από τη μεγάλη κατηγορία θα ήταν μόνο μία σεζόν. Οπως και έγινε.

Τώρα επιστρέφει. Πήρε παράταση δύο αγωνιστικών και κάνει τη δική του πρεμιέρα (27/9) στο “Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Αρη. 

👉Συνάντηση των Δημάρχων Φοινικης και Δρόπολης για το θέμα της Ελληνικής Παιδείας
👉Ενβερ Χότζα: Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους εως το τέλος του Β' Παγκοσμιού Πολέμου

Η σφραγίδα Γιαννίκη
Ο 40χρονος τεχνικός της ομάδας, ο Αργύρης Γιαννίκης έβαλε τη δική του “σφραγίδα” την προηγούμενη σεζόν.

Για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία όπου μεγάλωσε και ασχολήθηκε με την προπονητική όλα αυτά τα χρόνια.

Πέρασε το δικό του στιλ στην ομάδα, ζήτησε -και έπαιξε- ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δικαιώθηκε για αυτό.

Ο ΠΑΣ στα 20 παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν είχε 15 νίκες 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, την ήττα που έκανε από τον Λεβαδειακό εντός έδρας. Εκτός έδρας ήταν αήττητος, με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Είχε συνολικό συντελεστή τερμάτων, 44-11. Ο Γιαννίκης προτιμάει το 4-4-2. Το έκανε και την προηγούμενη σεζόν, το έκανε και στα φιλικά.

Οι προσθήκες που έγιναν στην ομάδα είχαν να κάνουν κυρίως με την άμυνα.

Οι νέοι παίκτες
Στην άμυνα, ο Χουτεσιώτης και ο Γιαννίκογλου έχουν παραμείνει στο τημ των τερματοφυλάκων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε τον Σάλιακα για το δεξί άκρο της άμυνας.

Για τη θέση του αριστερού μπακ απέκτησε τον Βέλγο, Μάρβιν Πίρσμαν που την τελευταία διετία έπαιζε στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Στο κέντρο των μετόπισθεν επέστρεψε ο Γιάννης Κάργας ενώ απέκτησε και τον 30χρονο Αργεντινό, Ροδρίγκο Εραμούσπε που την προηγούμενη σεζόν έπαιζε στην Μπελγράνο, Β’ Αργεντινής.

Σε ό,τι αφορά στον Κάργα, για 3-4 εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης με στο ισχίο.

Με Χουάν Ντομίνγκεθ στους χαφ
Στους χαφ απέκτησε τον 30χρονο Ισπανό, Χουάν Ντομίνγκεθ που την προηγούμενη σεζόν ήταν στη Στουρμ Γκρατς (συμπαίκτης του Σάκιτς και του Αυλωνίτη) και έκανε 28 παιχνίδια.

Ο Ισπανός είχε μια 10ετία στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια εκεί όπου -μεταξύ άλλων- ήταν συμπαίκτης και με τον Μπρούνο Γκάμα, τον παίκτη του Άρη αλλά και με τον Πίζι, της Μπενφίκα.

Μεσοεπιθετικά, υπάρχει επίσης συμφωνία με τον Αργεντινό, Φαμπρίτσιο Μπρένερ, 22χρονο εξτρέμ και αυτός από την Μπελγράνο

Λέο, Κρίζμαν και Παμλίδης
Στην επίθεση δεν προστέθηκε νέος παίκτης. Ο ΠΑΣ είναι με παίκτες που είναι τριετία στην ομάδα. Ο Λέο και ο Κρίζμαν πέτυχαν από 10 γκολ την προηγούμενη σεζόν και στα 20 δικά τους προστίθενται και τα 8 του Παμλίδη. Από τα 44 του ΠΑΣ δηλαδή την προηγούμενη σεζόν, τα 28 ήταν των τριών παικτών.

Παρεμπιπτόντως, ο Λέο ήταν ο μόνος παίκτης που έπαιξε και στα 20 παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν.

Ο 18χρονος, Αλέξανδρος Λώλης
Ενα από τα νέα παιδιά του ΠΑΣ που είναι και στις πρώτες επιλογές του Γιαννίκη είναι ο 18χρονος, Αλέξανδρος Λώλης. Στη 1 Δεκεμβρίου 2019 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, ως αλλαγή, στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και από τότε έκανε άλλα 4 παιχνίδια ως βασικός. Είναι παίκτης που παίζει στις πτέρυγες αλλά και ως επιτελικός μέσος.

Οι αποχωρήσεις
Στους παίκτες που αποχώρησαν υπάρχουν και αυτοί που έπαιξαν σημαντικό ρόλο την προηγούμενη σεζόν αλλά δεν συνεχίζουν στην ηπειρωτική ομάδα.
Ο Μπουκουβάλας (19 στα 19 βασικός), ο Σκόνδρας (19 στα 19 βασικός) και ο Αποστολόπουλος (17 στα 18 βασικός) δεν είναι πλέον στην ομάδα. Αποχώρησε επίσης, μεταξύ άλλων, και ο Νικολιάς.

Τα 5+2 φιλικά
Στην περίοδο της προετοιμασίας ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε επτά παιχνίδια. Το "5+2" έχει να κάνει με το ότι τα δύο φιλικά τα έδωσε σε αυτό το διάστημα που πήρε την παράταση για να μπει στο Πρωτάθλημα την 3η αγωνιστική.

Ετσι λοιπόν, έπαιξε στις 16 Σεπτεμβρίου φιλικό στους Ζωσιμάδες με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης. Νίκησε με 1-0 με γκολ του Λέο. Και την προηγούμενη Κυριακή 20/9, έπαιξε με την ΑΕΛ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας. Νίκησε με 1-0, με γκολ του Κρίζμαν.

Η εντεκάδα στην πρόβα τζενεράλε
Ο Γιαννίκης στο 4-4-2 που χρησιμοποίησε με την ΑΕΛ είχε στη βασική εντεκάδα τους εξής: Τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, δεξιό μπακ ήταν ο Σάλιακας, αριστερός μπακ ο Πίρσμαν. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντελάκης και Κάργας. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σιόντης με τον Καρτάλη. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Λώλης και αριστερός ο Νάουμετς. Το δίδυμο στην επίθεση ήταν ο Λέο και ο Κρίζμαν.

novasports.gr


Σχόλια