Αλβανία: Εννιά μήνες μετά το σεισμό οικογένειες παραμένουν σε σκηνή

Την Τετάρτη, το Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε την περίπτωση μιας οικογένειας από το Fushe-Miloti, μια μικρή πόλη στην Περιφέρεια της Λέζας, η οποία ζει σε μια σκηνή για σχεδόν 9 μήνες μετά την καταστροφή του σπιτιού τους από τον σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία στις 26 Νοεμβρίου 2019

«Είμαι ο Βίκτορ Γκιόνι, 46 ετών, ζω σε ένα σπίτι που υπέστη ζημιές από τον σεισμό. Οι μηχανικοί έχουν χαρακτηρίσει το σπίτι ως κατεστραμμένο. Έκτοτε, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί καν να ρωτήσει αν είμαστε ζωντανοί ή πού κοιμόμαστε και τρώμε. Όταν βρέχει, δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι μου γιατί όλη η βροχή έρχεται μέσα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μπορώ να μείνω στη σκηνή, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες το καθιστούν ανυπόφορο », δήλωσε ο Γκιόνι, προσθέτοντας ότι η κυβερνητική προσφορά των 5 εκατομμυρίων Αλβανών Λεκ (περίπου 3.200 ευρώ) δεν επαρκεί για να καλύψει τα έξοδα επισκευής του σπιτιού του.

Είπε ότι η υγρασία μέσα στη σκηνή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της άρρωστης κόρης του, που μπορεί να την κάνει ασθματική

Ο Πρόεδρος του Φόρουμ Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Belind Këlliçi, επισκέφθηκε το κατεστραμμένο σπίτι του Βίκτορ Γκιονι για να ακούσει τις ανησυχίες αυτής της οικογένειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν άστεγοι εν μια νυκτί λόγω του καταστροφικού σεισμού της 26ης Νοεμβρίου, ειδικά στην περιοχή των Δυρραχίου, Θουμάνα και Λάτσι.

Ο υπουργός Ανασυγκρότησης δήλωσε την Τρίτη πως οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά και ότι οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό έχουν ήδη λάβει την κρατική ενίσχυση, ενώ ισχυρίζεται ότι ορισμένες από αυτές τις οικογένειες θα εισέλθουν στα νέα σπίτια τους μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σχόλια