Αλβανία: Η Rudina Hajdari ανακοινώνει το όνομα του νέου της κόμματος

Η βουλευτής Rudina Hajdari, μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπολίτευσης και κόρη του ιστορικού ηγέτη και συνιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Azem Hajdari, ανακοίνωσε στο «Ilva Now» ότι το νέο πολιτικό κόμμα της θα ονομάζεται «Nisma».

Η βουλευτής είπε ότι αν και ο νόμος της επιτρέπει να εγγράψει μια νέα πολιτική δύναμη αμέσως, θα ακολουθήσουν τη διαδικασία συλλογής υπογραφών.
«Συλλέγουμε υπογραφές. Ετοιμαζόμαστε σε όλες τις περιοχές των Τιράνων, του Gramsh, κ.λπ. Δεν θα δηλώσουμε το κόμμα μας με 3000, αλλά με 10.000 υπογραφές », είπε η Hajdari.

Η βουλευτής δήλωσε ότι το κόμμα θα έχει νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί στο βρώμικο παρελθόν της πολιτικής της Αλβανίας, και ο ηγέτης θα επιλεγεί από τους ψηφοφόρους.
«Το αποκαλούμε Nisma (Πρωτοβουλία), καθώς αυτή είναι μια νέα πρωτοβουλία για την αλλαγή. Θα έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί στο βρώμικο παρελθόν και όποιος λάβει περισσότερες ψήφους στις εκλογές θα διοριστεί ο αρχηγός του κόμματος », δήλωσε Hajdari.

Ο βουλευτής προτίμησε να μην μιλήσει για το τι περίμενε το κόμμα τις από τις εκλογές, αλλά είπε ότι δεν θέλουν να είναι σαν την σημερινή πλειοψηφία και αντιπολίτευση.
«Βλέπω όλους να κάνουν προβλέψεις για κοινοβουλευτικές έδρες που είναι αντίθετες σε κάθε λογική. Η πλειοψηφία φαίνεται παραδομένη από κάθε άποψη. Έφτασε στο κάτω μέρος και εξακολουθεί να λέει ότι στοχεύουν σε 74 έδρες. Η αντιπολίτευση που μένει έξω από το Κοινοβούλιο έχει μεγάλες προσδοκίες σε μια στιγμή που έχουν κάνει σοβαρά λάθη και μιλούν για 85 έδρες », δήλωσε η Hajdari.

«Η ένταξη σε έναν συνασπισμό με τον Έντι Ράμα είναι τόσο κακή όσο η ένταξη σε έναν συνασπισμό με τον Λουλζίμ Μπάσα», κατέληξε η Hajdari.

Σχόλια