Μπερίσα: Ο Ράμα ξεπερνά και την απανθρωπιά του Ενβέρ Χότζα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε τη μετατροπή φυλακής σε νοσοκομείο για τη θεραπεία κρατουμένων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Ο Μπερίσα, πρώην καρδιολόγος, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που δεν έχει δυνατότητες να χτίσει ένα νέο νοσοκομείο, έχει ξεπεράσει ακόμη και τον κομμουνιστή δικτάτορα Ενβερ Χότζα στην απανθρωπιά.
«Η μετατροπή μιας φυλακής σε νοσοκομείο κορωνοϊού είναι μια απάνθρωπη πράξη που έχει ξεπεράσει τη δικτατορία του Χότζα και σηματοδοτεί ένα σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε ο Μπερίσα σε ανάρτησή του.

«Η οικοδόμηση ενός νοσοκομείου Covid-19 εντός της φυλακής για τους τροφίμους που έχουν μολυνθεί με το Covid-19, χωρίς καμία νοσοκομειακή υποδομή, σημαίνει να τους τιμωρήσει απάνθρωπα και να τους στερήσει τη φαρμακευτική αγωγή και την υγειονομική περίθαλψη που εγγυάται ο νόμος… Είναι μια σοβαρή εγκληματική πράξη επιπέδου εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ».

Ο Μπερίσα κάλεσε τους συγγενείς των φυλακισμένων να διαμαρτυρηθούν, καταγγέλλοντας επίσης την υπόθεση σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, την Επιτροπή του Ελσίνκι του Κογκρέσου των ΗΠΑ, την Επιτροπή κατά των βασανιστηρίων και τον ΠΟΥ να παρέμβουν αμέσως και να καταγγείλουν τη βάρβαρη πράξη του Έντι Ράμα.

Σχόλια