Δημοκρατικό Κόμμα: H Αλβανία έχει μετατραπεί σε καταφύγιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Το ΔΚ, το μεγαλύτερο κόμμα της αλβανικής αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ότι "ο πολιτικός εναγκαλισμός του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με το δομημένο έγκλημα έχει μετατρέψει την Αλβανία σε καταφύγιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που παράγεται από παράνομη διακίνηση και διαφθορά σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης".

Ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Enkelejd Alibeaj, δήλωσε ότι η εικόνα της Αλβανίας είναι μια χώρα "όπου μπορεί κανείς να επενδύσει εύκολα και να καθαρίσει τα χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα".
"Αυτό δεν είναι απλώς ένα συμπέρασμα του ΔΚ, αλλά είναι ένα επαναλαμβανόμενο συμπέρασμα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ", πρόσθεσε ο Alibeaj.
"Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι επίσημες αναφορές από την Ουάσινγκτον παρουσιάζουν την Αλβανία ως" κύρια χώρα για ξέπλυμα χρήματος "λόγω της διαφθοράς, του αυξανόμενου οργανωμένου εγκλήματος και του αδύναμου κράτους δικαίου".

Ο Alibeaj είπε ότι επενδύθηκαν 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στον κατασκευαστικό κλάδο στα Τίρανα μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.


Σχόλια