Χιλιάδες ευρώ πληρώνουν καθημερινά οι Βορειοηπειρώτες, στους αλβανικούς φορείς, για να επισκεφτούν την Ελλάδα

Επανέρχομαι στο θέμα της ντε φάκτο τήρησης κλειστών των ελληνικών συνοριακών διαβάσεων για Έλληνες υπηκόους με μόνιμη διαμονή στη Βόρειο Ήπειρο, «λόγω Κορωνοϊού» !!!

Θεωρώ χρέος προς τους ασπρομάλληδες, τα παιδιά και τους νέους που φρουρούν Θερμοπύλες της ιδιαίτερης ελληνικής πατρίδας τους, αλλά και προς τους 13 χιλιάδες επισκέπτες, που διάβασαν το δημοσίευμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΡΟΤΑΤΕΥΤΕΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΛΒΑΝΙΚΟ» ΚΟΡΩΝΟΪΟ!!!» της ημερομηνίας 28.08.2020 στη δική μου ιστοσελίδα στο fb,  προς τις 28 κοινοποιήσεις. Ακόμα και προς τους ελάχιστους τολμηρούς, τους 178 συνολικά, που υποστήριξαν δημοσίως τις απόψεις μου και τους 59 που τις σχολίασαν έστω και αρνητικά !!! 

Περισσότερο, όμως νιώθω, για λογαριασμό μας, προσβεβλημένος, για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Μόνο 178 υποστηρικτές δημοσίως, έναντι 13 χιλιάδες ανώνυμους αναγνώστες. Τόσο πολύ φόβος!!!! Καμιά επίσημη αντίδραση και  πολιτική διεκδίκησης για τη την αλλαγή της κατάστασης!! Τόσο πουλημένοι, ανεύθυνοι και υποτελείς είναι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι;!!!

Ωστόσο, δεν αληθεύει ότι η ευθύνη για τη στάση αυτή έναντι των Ελλήνων και Ευρωπαίων υπηκόων στη Βόρειο Ήπειρο ευθύνεται η απολυταρχία ενός και μόνο πολιτικού ατόμου. 

Το επισημαίνω αυτό διότι ζήτησα προσωπικά την παρέμβαση σημαντικών παραγόντων και για τη διευκόλυνση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στο να γίνει σεβαστό το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, για να προσέλθουν στην Ελλάδα, διότι τώρα μόνο αυτοί ταλαιπωρούνται στα σύνορα…! Επί πλέον στήριξα την παράκλησή μου σε πληθώρα απολύτως πειστικά επιχειρήματα. Εκείνοι επικαλέστηκαν την σκληράδα ενός και μόνο ατόμου.!!! Η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα λέει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων εμπειρογνωμόνων, εισηγήσεις που στηρίζονται σε δεδομένα και επιχειρήματα.

Στην προκειμένη δική μας περίπτωση, είναι γεγονός ότι τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες ελληνικές υγειονομικές αρχές από επιτόπιες έρευνές τους, μιλούν ότι δεν υφίσταται ούτε στο ελάχιστο κίνδυνος διασποράς του Κορωνοϊού από τους Έλληνες υπηκόους με μόνιμη διαμονή στις πατρογονικές τους εστίες στη Βόρειο Ήπειρο !!!

Τότε που οφείλεται αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον τους, που πάνω απ΄ όλα αφορά και πλήττει μια εθνική κοινότητα μια εθνική υπόθεση;!!

Η επίσημη Ελλάδα έδειξε δύο φορές ότι για δικούς της λόγους, «παραβίασε» τον «απολυταρχικό» πολιτικό παράγοντα. Στις 16 Αυγούστου παράτεινε, για όσον καιρό χρειάζονταν για να προσέλθουν στην Ελλάδα οι Αλβανοί μετανάστες, την εφαρμογή των σκληρών μέτρων τώρα σε ισχύ. Μάλιστα για την ικανοποίηση της ανάγκης αυτής, παραβιάστηκε και κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο…!!! Λίγες μέρες αργότερα η πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, αρμόδια για το θέμα προστασίας από τον Κορωνοϊό, ικανοποίησε αίτημα των Ελλήνων επιχειρηματιών για να προσέλθουν στην Ελλάδα 1000 περίπου Αλβανοί εποχιακοί εργαζόμενοι…!!! (Η πιθανή δικαιολογία αφορά τις εποχιακές ανάγκες των Ελλήνων επιχειρηματιών!!!) Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα των φοιτητών και υποψηφίων φοιτητών από τη Βόρειο Ήπειρο για να εισέλθουν στην Ελλάδα λόγω των υποχρεώσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια και για τις εισαγωγικές εξετάσεις…!!!! 

Δλδ  με ποια λογική αυτή η διαφοροποίηση;!! Η πραγματιστική σκοπιμότητα έχει περισσότερη σημασία από μια εθνική υπόθεση;!!

Σκέφτεται κανείς στην Ελλάδα για τις συνέπειες. Μία και βασική είναι η καλλιέργεια εθνικής απογοήτευσης και αισθήματος εγκατάλειψης των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από την επίσημη ελληνική πολιτεία, αλλά και από τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα!!! 

Η άλλη, αφορά τον αυταναγκασμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για να αναζητούν προσωπικές και ατομικές λύσεις με όποιο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό τίμημα σε βάρος της εθνικής ταυτότητας και αξιοπρέπειας.

Στις καταστάσεις αυτές λαμποκοπούν δια του αφανισμού τους και «οι αρμόδιες πολιτικές αρχές» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

Οι μεγάλοι «πολιτικοί» του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που διεκδικούν την μοναδικότητα και νομιμότητα της πολιτικής εκπροσώπησης των Βορειοηπειρωτών στην Αθήνα, στην προκειμένη περίπτωση έφαγαν και τρώνε περισσότερο κουφολάχανο και κουτόχορτο που δεν τους επιτρέπει να σκεφτούν και να μιλήσουν!!! Γνωρίζουν ότι τώρα η Αθήνα θα προωθήσει τα υπάκουα παιδιά που δεν προβάλλουν ανησυχίες για την αντιμετώπιση των Βορειοηπειρωτών. Δόθηκε μάλιστα και η υπόσχεση ότι θα πάρουν το χρίσμα και θα ανανεώσουν το ίδιο συμβόλαιο εθνικής μειοδοσίας και συμφοράς!! Συνεπώς, δεν τους καίγεται, όπως ποτέ δεν τους κάηκε, καρφί για όσα δύσκολα αντιμετωπίσουν οι Βορειοηπειρώτες. Ποιον όμως εξυπηρετεί αυτή η στάση και πολιτική;! Επί πλέον είναι βέβαιο ότι για να εξασφαλίσουν την πολιτική καρέκλα (από τους Αλβανούς βέβαια) θα πρέπει να διαγράψουν τη διεκδίκηση των εθνικών δικαιωμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά, εφόσον γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν τους ψηφίζουν. 

Το ίδιο φαίνεται πιστεύει και το ΜΕΓΑ !!! Γι΄αυτό και δε βάζει καζάνι στη φωτιά! Τώρα, οι υπόλοιποι βουλευτές και άλλοι πολιτικοί…. δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσουν. Ο μόνος πονοκέφαλός τους είναι να μπουν σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους.  

Την ίδια στιγμή και προς ειρωνεία όλων μας οι αρμόδιοι πολιτικο-διοικητικοί φορείς όπως τα δημαρχεία μας (!!), αντί να φωνάξουν μέχρι να ακούσει η Αθήνα και να λύσουν οριστικά το θέμα, καταναλώνονται σε προσπάθειες δήθεν άμβλυνσης των παθών και ταλαιπωριών των Βορειοηπειρωτών. Προβαίνουν σε συμφωνίες με συγκεκριμένα ιδρύματα για δήθεν καλύτερες τιμές στην εξασφάλιση του αρνητικού τεστ Κορωνοϊου, που ζητάει η Ελλάδα, δλδ κάτι λιγότερο από εκατό Ευρώ ανά άτομο!! 

Ή συνηγορούν ώστε γνωστά κλιμάκια να τρέχουν για να βρουν πελάτες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα να τους πάρουν δείγματα για το τεστ στο σπίτι τους! (διευκόλυνση είναι και αυτή)  Ή υπάρχουν ακόμα κυκλώματα που πουλούν στη μαύρη, αρνητικά τεστ Κορωνοιού, αλλά με τσουχτερότερες τιμές. Οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν κι άλλη λύση και λένε, «από το χυμένο μαζεμένο». Και στην ανάγκη τους, δικαιολογημένα, τους ευχαριστούν!!!!  Σε προσωπικό επίπεδο είναι μονόδρομος!!  Ξέρετε όμως πόσο στοιχίζει αυτό καθημερινά για το σύνολ0ο των Βορειοηπειρωτών που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα;!! Από 70 ως 100 χιλιάδες Ευρώ ημερησίως…. Τόσο ακριβά πληρώνουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες καθημερινά «την αγάπη για την Ελλάδα», ή την ανάγκη για να πάνε στην Ελλάδα…!!!

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν εμπιστεύεται πλέον  τα αλβανικά τεστ κορωνοϊού , παρά την τυπική επισημότητα που φέρουν. Οπότε αναγκάζονται να κάνουν ξανά τεστ στην Κακαβιά!!!! Γιατί τότε οι Βορειοηπειρώτες να πληρώνουν θησαυρό για να επισκεφτούν την μάνα πατρίδα και η Ελλάδα να μη αναγνωρίζει τη θυσία τους;!! Τόσο το περισσότερο όταν στην Ελλάδα τους περιμένει 7ήμερη καραντίνα!!!

Μονόδρομος να μπουν στην Ελλάδα από τα βουνά. Όπως 30 χρόνια πριν.. αλλά φοβούνται, φοβούνται μήπως συμβεί κάτι χειρότερο από 30 χρόνια πριν . Μήπως τους εντοπίσουν και ως λαθραίους στη πατρίδα και στο κράτος τους, τους κατηγορήσουν για απειλή της δημόσιας υγείας και τους τιμωρήσουν τουλάχιστον με 5 χιλιάδες πρόστιμο !!!!  Δεν ισχύει το ίδιο και για τους χιλιάδες ξένους τουρίστες που έρχονται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα που ξενυχτούν σε μαζικά πάρτι, που… Μόνο αυτοί οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες πρέπει να γίνουν παράδειγμα εξαφάνισης!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
7 Σεπτεμβρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια

  1. Εγώ πολλές φορές αντέδρασα με διάφορους τρόπους και συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αντιδράσουμε και αυτή τη φορά.
    Μια διαμαρτυρία, κάτι να κάνουμε για τους δικούς μας εκει.
    Σαν φυλακισμένοι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών