Επεισόδια κατά την επίσκεψη Δένδια στη Αλβανία [βίντεο]

Μέλη του εθνικιστικού κόμματος PDIU και του συλλόγου "Τσαμερία" συγκρούστηκαν με την αλβανική αστυνομία κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκου Δένδια, στα Τίρανα.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον αρχηγό του PDIU, Shpëtim Idrizi, να προειδοποιηθεί ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, παρόλο που το αίτημά τους για συγκέντρωση απορρίφθηκε λόγω των περιορισμών που υπάρχουν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

«Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορέσει να συγκρατήσει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε γιατί η αλβανική κυβέρνηση έκρυψε την ατζέντα της, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Σήμερα, μόνο η ελληνική ατζέντα προχωρά », είπε ο Idrizi.
«Από Ιππότης της Τσαμουριάς, μετατράπηκε σε Δούρειος Ίππος της Ελλάδας», δήλωσε στη συνέχεια για τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία.


Να σημειώσουμε ότι το PDIU, κατά την πρώτη διακυβέρνηση Ράμα βρισκόταν στον κυβερνητικό συνασπισμό, από το οποίο μεταπήδησε και πλέον βρίσκεται στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε σχετικά:

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια