Ο Γιόγιακας της ΝΔ ανοίγει στις 25 Οκτωβρίου το Μαυρομάτι για τους εργάτες γης

Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν αξίζουν καλύτερη μοίρα…

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση. Διαβάζουμε σήμερα σε αλβανικά ιστολόγια πως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος ονόματι Jolio Dine (δεν ξέρω αν σας λέει κάτι το επώνυμο Ντίνε…) , μετά από επικοινωνία με τον νεοδημοκράτη βουλευτή Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιόγιακα , ανακοινώνει πως από τις 25 τρέχοντος έως και τις 10 Νοεμβρίου, ανοίγει η διάβαση Μαυροματίου (Κιάφα Μπότε) για όποιους εργάτες γης θέλουν να πάνε να δουλέψουν στη συγκομιδή εσπεριδοειδών στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Μάλιστα το τεστ θα γίνεται τζάμπα στα σύνορα (πληρώστε εσείς γαϊδούρια βορειοηπειρώτες 100 ευρώ για να μπορέσετε να πάτε στα νοσοκομεία…)

Μας εξέπληξε η είδηση, αν και πλέον έγινε κατανοητό, για ποιο λόγο κλείσανε στην ουσία τα σύνορα. Καλά κάνει ο Γιόγιακας και κουβαλάει εργάτες από την Αλβανία (από την Κονίσπολη για να ακριβολογούμε). Δεν θα μείνει η παραγωγή εσπεριδοειδών στον κάμπο, έτσι παράλληλα θα εξυπηρετήσει και τους ψηφοφόρους του στην Ηγουμενίτσα. Αυτός και το κόμμα του.

Ενώ για τους υπερήλικες και υπόλοιπους βορειοηπειρώτες, αν και έλληνες πολίτες, κανένας βουλευτής δεν νοιάζεται πραγματικά. Μας λένε πάνω από τη Δρόπολη πως όλη τη ζημιά την έκαναν οι γιαννιώτες βουλευτές , καθώς οι ψηφοφόροι φαγώθηκαν να κλείσουν τα σύνορα στην Κακαβιά φοβούμενοι μήπως κολλήσουν κορονοϊό. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες (ειδικά ο Καχριμάνης) ξεσκίστηκαν παλιότερα πουλώντας πατριωτισμό και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τη Μειονότητα. Τώρα έχουν βουβαθεί. Φωνή θα βγάλουν μόλις έρθουν οι εκλογές…

Και μια που γίνεται λόγος για τα Γιάννενα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε: ποιος κουβάλησε τόσο κορονοϊό στα Γιάννενα, μήπως οι Βορειοηπειρώτες (γιατί έτσι κι αλλιώς οι αλβανοί δεν περνάνε). Ας μας το πει κάποιος, ας γράψουν κάτι τα γιαννιώτικα ιστολόγια για να φωτιστούμε κι εμείς.

Για να επανέλθουμε στο Γιόγιακα και να κάνουμε μια διαπίστωση. Πολύ δύναμη έχει ο κύριος βουλευτής και στο άψε σβήσε μπορεί να ανοίξει τα σύνορα. Το λέμε αυτό γιατί ακούσαμε πως για να διευκολυνθούν κυρίως οι υπερήλικες βορειοηπειρώτες, έκανε παρέμβαση στα υψηλότατα κλιμάκια της Αθήνας και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Λένε μάλιστα πως δεν πήραν τον κόπο ούτε να του απαντήσουν.

Το ίδιο κούγεται και για επιστολή της Ομόνοιας. Την έστειλαν και σε νεοδημοκράτη βουλευτή της Θεσσαλονίκης, γνωστός εκεί πάνω στη Μειονότητα. Κι αυτός τους έγραψε όλους κανονικά.
Κρίμα…


Διαβάστε σχετικά:

Διαβάστε επίσης:


Σχόλια