Αλβανικής καταγωγής ο τρομοκράτης στην Βιένη

Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας και πρωταγωνίστησε στην σφαγή. Ο δράστης είναι γεννημένος στην Αυστρία, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος το 2019 προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στην ομάδα του Ισλαμικού Κράτους   φαίνεται.
Ο αρχισυντάκτης της αυστριακής εβδομαδιαίας εφημερίδας "Falter", Florian Klenk, λέει ότι ο επιτιθέμενος ήταν περίπου 20 ετών, γεννημένος και μεγάλωσε στη Βιέννη και αλβανικής καταγωγής.

«Έρευνα για τον τρομοκράτη, το όνομά του ως Kurtin S., γεννήθηκε το 2000. Ήταν 20 ετών και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη. Ήταν Αλβανικής καταγωγής. Οι γονείς του ήταν από τη Βόρεια Μακεδονία », έγραψε ο Klenk στο Twitter.

Η Associated Press ανέφερε ότι το όνομα του επιτιθέμενου ήταν Kujtim Fejzulai και καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκισης τον Απρίλιο του 2019 καθώς προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στην ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά αποφυλακίστηκε πρόωρα τον Δεκέμβριο βάσει του νόμου για ανηλίκους. 

Tο Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

Η ανακοίνωση αποδίδει σε έναν «στρατιώτη του χαλιφάτου» τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν κοντά σε μια συναγωγή και την κρατική Όπερα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε χθες (Δευτέρα) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».

Δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια