Κορωνοϊος: Χειροτερεύει η κατάσταση στη Δρόπολη

Μέρα με τη μέρα αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊου στη Δρόπολη, με τη Δερβιτσάνη, το κεφαλοχώρι της Δρόπολης, να αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα, καθώς υπάρχουν πολλοί που νοσούν.
Με μια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η δημογεροντία του χωριού, καλεί τους χωριανούς να τηρούν τα μέτρα και να μην τριγυρνούν άσκοπα. 
"Αγαπητοί συγχωριανοί!
Βρισκόμαστε εν καιρώ πανδημίας και η κατάσταση στο χωριό μας, στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης που πάντοτε ήταν ξακουστό και πρώτο σε όλα, χειροτερεύει μέρα με την μέρα.
Πολλοί συγχωριανοί μας νοσούν και δεν τηρούν τα μετρα και τους κανονισμούς που απαιτεί αυτός ο τόσο επικίνδυνος ιός. Τριγυρίζουν άσκοπα στους δρόμους βάζοντας σε κίνδυνο και άλλους συγχωριανούς μας.
Παρακαλούμε όλους εσάς που νοσείτε ή έχετε στην οικογένεια κάποιον άλλον που νοσεί να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του και είναι καθήκον του να ενημερώσει τους αρμόδιους στο ιατρικό κέντρο του χωριού!
Δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε αλλά να σας πείσουμε να τηρήσετε τα μετρα για το καλό όλων μας!
¨Ολοι μαζί με καθαρή συνείδηση, σωστή συνεργασία και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας θα τα καταφέρουμε!"
, σημειώνει στην ανάρτησή της η Δημογεροντία Δερβιτσάνης.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές των Μειονοτικών Δήμων Δρόπολης και Φοινικαίων, ανακοίνωσαν πως αναθέτουν, από κοινού, στη Διαχειρίστρια της Δημοτικής Ενότητας Αλύκου, Ελένη Παππα, το καθήκον να ετοιμάζει τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν για να γίνει η διακομιδή τους στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων..

Θα καλέσουμε με την σειρά μας τους αναγνώστες του apenadi.blogspot.com και όσους μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και στις επαφές, τις οποίες καλύτερο θα ήταν να μηδενίσουν. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καλά και θα πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των εναπομεινάντων κατοίκων στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη:
-

Σχόλια