Μήνυμα Δημάρχου Δροπολης για τα 77 χρόνια από την ίδρυση του Τάγματος "Θανάσης Ζηκος"

Έστω και εξ' αποστάσεως, λόγω της πανδημίας από τον Covid 19 και τους περιορισμούς που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο , οφείλουμε σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Πεσόντες του Τάγματος "Θανάσης Ζηκος", το οποίο ιδρύθηκε πριν 77 χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου του 1943 στη Δερβιτσανη Κάτω Δρόπολης.

Επί της ευκαιρίας, εκφράζω την απέραντη ευγνωμοσύνη και υποκλίνομαι ,μέσω των οικογενειών τους, στους εκατοντάδες παλαίμαχους του Τάγματος "Θανάσης Ζηκος".

Η Δρόπολη και το Πωγώνι επέλεξαν πριν 77 χρόνια να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους λαούς που αγωνίστηκαν για λευτεριά και απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης, ενάντια στη φασιστική και ναζιστική λαίλαπα.

35 συμπατριώτες μας έδωσαν τη ζωή τους για λευτεριά κι έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του 'Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εκατοντάδες νέοι και νέες, άντρες και γυναίκες, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που είχαν ενσωματωθεί στο Τάγμα "Θανάσης Ζήκος", προσχώρησαν το καλοκαίρι του 1944 στη XIX Ταξιαρχίας Κρούσης.

Σήμερα, είμαστε όλοι μας περήφανοι, διότι πριν 77 χρόνια η Δρόπολη και το Πωγώνι βρέθηκαν να είναι μέλη της Συμμαχίας που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν στο σωστό δρόμο της Ιστορίας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οφείλουμε να μιμηθούμε την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που χαρακτήριζε τους παλαίμαχους του Τάγματος "Θανάσης Ζηκος".

Τιμή και Δόξα στους Πεσόντες μας!

Με σεβασμό
Δημήτρης Τόλης
Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου

Διαβάστε επίσης:
-

Σχόλια