Ώρα της Αλήθειας κι όχι του Στρουθοκαμηλισμού

Η πρόταση για δημοψήφισμα στην Αλβανία πριν εκδικαστεί στη Χάγη η υπόθεση των συνόρων για τα θαλάσσια ύδατα με την Ελλάδα, έχει σίγουρα πολιτικές και ψηφοθηρικές προεκτάσεις. Μάλλον, όλα δείχνουν πως θα είναι ένα από τα ζητήματα προεκλογικής αντιπαράθεσης για την πολιτική αναμέτρηση της 25ης Απριλίου, όπου η μεν κυβερνητική παράταξη θα ισχυριστεί να υπερασπιστεί τη Συμφωνία Ραμα-Μητσοτακη , ενώ η δε αντιπολίτευση να την παρουσιάσει ως εθνική προδοσία (;!).

Το "ριάλιτι" ξεκίνησε από χθές, όπου διανοούμενοι που πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης οργάνωσαν μια συνάντηση και ζητούν δημοψήφισμα πριν εκδικαστεί στη Χάγη η υπόθεση με τα σύνορα στα θαλάσσια ύδατα με την Ελλάδα. Επόμενο ήταν, ώστε ο "σεναριογράφος " να " παίξει τη δεύτερη σκηνή" και ,... σήμερα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης παρουσιάζουν ως πρώτο θέμα τη χθεσινή " εθνοπολιτικη φιέστα".

Το ζητούμενο, όμως, είναι ώστε αυτή η πολιτική κόντρα μεταξύ των αλβανικών κομμάτων ,να μην μεταφερθεί στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Οι αλληλοκατηγορίες για " περί πατριωτισμού" ή " περί προδοσίας" έχουν αποδειχτεί πως είναι πλέον παλιομοδίτικες και μόνο διχασμό φέρνουν στον κόσμο μας. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί περίτρανα πως οι υποκινητές και οι εκφραστές αυτής της προεκλογικής ταχτικης έχουν τιμωρηθεί πάντα με αρνητική ψήφο από τον κόσμο μας.

Μολαταύτα, οι πολιτικοί παράγοντες και οι υποψήφιοι Βουλευτές στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχουν παντός είδους υποχρέωση , ώστε να λάβουν δημόσια θέση για το ζήτημα. Εστω κι αν διαφωνούν με την επίσημη θέση της παράταξης που ανήκουν. Στη συνέχεια, ας είναι το εκλογικό σώμα , το οποίο θα κρίνει τους υποψηφίους βουλευτές, τόσο γι'αυτό το ζήτημα , όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που θα τεθούν στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας.

Είναι η Ώρα της Αλήθειας κι όχι του Στρουθοκαμηλισμου... !
Τέλεια και ... παύλα...! (.-)

Χρήστος Τζιάς

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια