Αλύκο: Τιμήθηκε η 12η Δεκεμβρίου 1990

Παρά τους περιορισμούς που επιβάλει το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωναϊό, τιμήθηκε σήμερα στο Αλύκο από το Δήμο Φοινικαίων και από άλλους παρευρισκόμενους η 12η Δεκεμβρίου 1990, το ιστορικό γεγονός της εξέγερσης των Αλυκιωτών κατά της δικτατορίας εκείνης της εποχής που σκότωσε άδικα στα σύνορα τα τέσσερα νεαρά παιδιά επειδή θέλησαν να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα.
Την εκδήλωση άνοιξε η διαχειρίστρια της Δημοτικής Ενότητας Αλύκου, Ελένη Παππά, για να μιλήσει για την σημασία της ημέρας ο Δήμαρχος Χρήστος Κίτσιος.

Ο λαογραφικός όμιλος Κρανιάς αφιέρωσε ένα συγκινητικό  πολυφωνικό τραγούδι αφιερωμένο στον ηρωισμό αυτών των παιδιών.
Ακολούθησε κατάθεση στεφανών εκ μέρους του Γενικού Προξενείου, του  Δημάρχου, των Οικογενειών των πεσόντων, την αλβανική κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, του Δημοτικού Συμβουλίου Φοινικαίων, των βουλευτών της περιοχής, των πρώην πολιτικών κρατούμενων, του διευθυντή παιδείας Φοινίκης & Δερόπολης και άλλους.
Με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων Αλβανίας και Ελλάδας και με την έκκληση της διαχειρίστριας του Αλύκου  και συντονίστριας των δρώμενων της ημέρας Ελένη Παππά, έληξε αυτή η συμβολική αλλά ουσιαστική δραστηριότητα προς τιμή των ηρώων της Δημοκρατίας στην ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργεία στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων της δημοκρατίας:  Ευθύμιου Μάσσιου, Θανάση Κώτση, Αηδόνη Ράφτη και Ευάγγελου Μήτρου και τρισάγιο στους τάφους τους.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια