LIVE - Tρίτη ημέρα διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Klodian Rasha(vid)


20: 50 Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού και δακρυγόνα για να απομακρύνει διαδηλωτές, ενώ τους εμποδίζει να συγκεντρωθούν μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Συλλαμβάνονται αρκετοί διαδηλωτές, καθώς εστίες έντασης υπάρχουν σε πολλά σημεία.

19:55 Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την έδρα της Αστυνομίας των Τιράνων, αφού βασικό αίτημά τους είναι η παραίτηση του Γενικού Αρχηγού Αστυνομίας, Άρντι Βέλιου. Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος κοντά στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στα Τίρανα.

19:35 Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος αφού αρκετοί διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν κροτίδες. Οι διαδηλωτές δημιούργησαν φραγμό μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού για να εμποδίσουν την κυκλοφορία.
Μια σημαντική ομάδα πολιτών, κυρίως νεαρής ηλικίας, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Facebook , κάλεσε όλες τις «πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Στη δήλωσή αυτή επιβεβαιώνεται ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ επικοινώνισε με τους κύριους πολιτικούς παράγοντες της χώρας και τους ζήτησε «να παράσχουν πλήρη και διαφανή διερεύνηση του περιστατικού, να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας και περιουσίας και να διασφαλίσουν την ηρεμία».

Οι διαμαρτυρίες ως αντίδραση στη δολοφονία του 25χρονου Klodian Rasha από την αστυνομία συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην Αλβανία, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο και στην κεντρική πλατεία και άλλων πόλεων, πέραν των Τιράνων.

Σχόλια