Αλβανία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός, με 975 δόσεις που εξασφαλίστηκαν από χώρα της ΕΕ

Ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία εμβολιασμού κατά του COVID-19 σήμερα στην Αλβανία, με τον Πρωθυπουργό της Edi Rama να είναι ένας από τους πρώτους που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκίνησε από το στάδιο “Air Albania” γύρω στις 15:00 (τοπική ώρα), με τα πρώτα εμβόλια να γίνονται σε γιατρούς της πρώτης γραμμής ενάντια στον κορωνοϊό, όπως η Επικεφαλής της Υπηρεσίας Λοιμωδών Νοσημάτων Dr. Najada Çomo και οι Pëllumb Pipero και Δρ Tritan Kalo. Εν συνεχεία εμβολιάστηκε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Όλοι οι εμβολιαζόμενοι υποβλήθηκαν πριν από την χορήγηση του εμβολίου σε μια σειρά ερωτήσεων με προσωπικά δεδομένα σχετικά με το ιστορικό ασθένειας και τα πρόσφατα ταξίδια. Αμέσως μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, έπρεπε να καθίσουν για 10 λεπτά στις θέσεις που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Σήμερα προγραμματίζεται να εμβολιαστούν 50 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, γιατροί και νοσοκόμες των νοσοκομείων COVID.

Η Αλβανία εξασφάλισε 975 δόσεις εμβολίου από μια χώρα της ΕΕ, την οποία προτιμά να μην την κατονομάσει. «Δεν είναι η Ελλάδα» -απάντησε ο Rama όταν τον ρώτησαν για αυτό. Την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου θα έρθουν ακόμη 10.750 εμβόλια κατά του COVID, μέρος των οποίων θα δοθεί και στο Κόσοβο για το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο στην Πρίστινα, το οποίο βρίσκεται στο πρώτο μέτωπο της καταπολέμησης του ιού.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλβανός Πρωθυπουργός είχε και ένα μήνυμα προς τους δύσπιστους Αλβανούς και τις θεωρίες συνομωσίας: «Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά συνιστάται και πρέπει να απαλλαγεί από την ανοησία και το δηλητήριο των συνωμοτικών πηγών. Το εμβόλιο δεν μετατρέπει τους Ιλλυριούς σε Βίκινγκς. Οι Ιλλυριοί παραμένουν Ιλλυριοί και είναι επίσης σίγουρο ότι δεν μπαίνει μέσα στο σώμα τσιπάκι για να παρακολουθεί τα κουτσομπολιά στα καφενεία.».

ibna.gr
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια