Στην απέλαση Αλβανού διπλωμάτη προχωρά η Ρωσία

Η Ρωσία θα εκδιώξει έναν Αλβανό διπλωμάτη ως απάντηση στην απομάκρυνση του Ρώσου διπλωμάτη από τα Τίρανα δύο εβδομάδες πριν.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η RIA αναφέρει ότι η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έδωσε στον Αλβανό διπλωμάτη τελεσίγραφο για έξοδο από τη Ρωσία εντός 72 ωρών.
Ο εν λόγω διπλωμάτης είναι η Πρώτη Γραμματέας, Jonida Drogu, η οποία κηρύχθηκε "persona non grata" ως άμεση απάντηση στη δήλωση που εκδόθηκε πριν από περίπου ένα μήνα από τις Αλβανικές αρχές προς τον Alexey Krivosheev.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε δήλωση «persona non-grata» σε Ρώσο διπλωμάτη για συνεχή παραβίαση των μέτρων COVID-19.

Η Ρωσία θεώρησε αυτό το επιχείρημα «πρόσχημα» και το χαρακτήρισε «πρόκληση», προειδοποιώντας όμως να αντιδράσει.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα αντέδρασε αμέσως μετά την απόφαση για απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη Alexey Krivosheev, λέγοντας ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της αλβανικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες λέγοντας ότι είχαν σταλθεί επανειλημμένα παράπονα και καταγγελίες στη διεύθυνση του Krivosheev και παρά τις  προειδοποιήσεις, ο διπλωμάτης δεν είχε προβληματιστεί και συνέχιζε να ενεργεί με αμέλεια.

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε δηλώσει ότι η απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη, Alexey Krivosheev από την Αλβανία, δεν θα προκαλούσε εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Δεν έχω να κανω σχόλια σχετικά με αυτό και δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο θα έχουμε εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών. Αυτό είναι ένα ατυχές γεγονός που οι λόγοι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε καθώς δεν θα υπάρξει κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια