Τα αλβανικά κόμματα ασκούν πολιτική έναντι της Ελλάδος με γνώμονα τα εκλογικά οφέλη

Παρατηρούμε κατά καιρούς τα πολιτικά κόμματα των Τιράνων, ν' ασκούν εθνική πολιτική σε σχέση με την επίσημη Αθήνα, έχοντας ως γνώμονα ψηφοθηρικά οφέλη. Αφ' ενός εμφανίζονται και προβαίνουν σε δηλώσεις ανθελληνικού περιεχομένου για μια χούφτα ψήφους κι, αφετέρου, παριστάνουν τους φιλέλληνες και τους εκσυγχρονιστές, όταν έχουν ανάγκη την "αθηναϊκή - ευρωπαϊκή πασαρέλα"...

Αν μη τι άλλο, οι ρόλοι αντιστρέφονται, κάθε τόσο και κάμποσο, τα τελευταία 30 χρόνια της "μεταπολίτευσης", άλλο τόσο τώρα που βρισκόμαστε εν όψει των γενικών εκλογών της 25ης Απριλίου.

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο θα αυξάνονται οι καταγγελίες των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης εις βάρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας για "παζάρι" με την Αθήνα, όσον αφορά την υπόθεση με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και την πρόθεση να επιληφθεί του ζητήματος το Δικαστήριο της Χάγης, δια στόματος των δύο πρωθυπουργών, κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Edi Rama, αντίστοιχα.

Τα τόσο σοβαρά ζητήματα εθνικής χροιάς για τα επίσημα Τίρανα ,προσφέρονται ως "προεκλογική καραμέλα" στο αλβανικό εκλογικό σώμα, με την ελπίδα να προσκομίσουν μερικούς ψήφους παραπάνω στις επικείμενες γενικές εκλογές του Απριλίου.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό το άκομψο πολιτικοδιπλωματικο ίματζ που αποκομίζει κανείς αυτές τις μέρες στην Αλβανία, στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η κατάσταση παίρνει πιο τραγελαφικές διαστάσεις, αφού εκτός την "προεκλογική καραμέλα" τα πολιτικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, μας σερβίρουν κι ένα επιπλέον " σοκολατένιο περιτύλιγμα"... (Θεωρούν πως οι πολιτικές επιλογές είναι πιο ασήμαντες ακόμη κι από ένα "παιχνίδι τζόκερ" ...!!!)

Αν μη τι άλλο, θέλουν να πείσουν τους εναπομείναντες κι εν Ελλάδι συμπατριώτες μας, πως ο "μεν" ή ο " δε" πολιτικός παράγοντας των Τιράνων ,είναι λιγότερο ανθέλληνας από τους άλλους ή... στη χειρότερη περίπτωση, είναι πλέον το "μαύρο πανί" για την επίσημη Αθήνα... Διότι, είναι πολύ δύσκολο ή μάλλον ακατόρθωτο, να παρουσιάσουν κάποιον, ως φιλέλληνα και να πείσουν εύκολα την τοπική κοινή γνώμη.

Μολαταύτα, ο λαός ( είτε με πανδημία Κορονο'ι'ου , είτε με χιόνια και παγετούς στην αυλή του) παραμένει σοφός. Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υποπέσει στο επίπεδο τέτοιου είδους πολιτικής σαχλαμάρας. Άλλωστε αυτό δείχνουν και οι προεκλογικές τάσεις εν μέσω δημοσκοπήσεων, όπου θα είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας αυτά που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Απριλίου.

Εν κατακλείδι, προσωπικά πιστεύω πως το ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων στους Δήμους Δρόπολης & Πωγωνίου, Φοινικαιων,κ.λ.π., φέρνει σίγουρα περισσότερους ψήφους από "μια σαλάτα" με ανθελληνικό περιεχόμενο ή ακόμη κι από ένα γεύμα στην οικία του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Χρήστος Τζιάς
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια