Αλβανία: H Εκλογική Επιτροπή επέστρεψε τις λίστες των κομμάτων για διορθώσεις

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι λίστες των κομμάτων που στάλθηκαν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, εκτός από αυτές του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης (LSI).
Σύμφωνα με τον εκλογικό επίτροπο, Ilirjan Celibashi, η ΚΕΕ έχει ορίσει περίοδο 5 ημερών για την επαλήθευση των εγγράφων που υπέβαλε κάθε πολιτικό κόμμα για τις εκλογές της 25ης Απριλίου.
«Έχουμε επιστρέψει όλους τους καταλόγους στα κόμματα λόγω της απαιτούμενης πρόσθετης τεκμηρίωσης εκτός από το LSI, το οποίο έχει υποβάλει όλα τα τυπικά απαραίτητα έγγραφα», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΕΕ.
«Για όλα τα άλλα θέματα, η ΚΕΕ θα περιμένει τις διορθώσεις μέχρι την επόμενη Δευτέρα 00:00 π.μ. και αυτή θα είναι η απόλυτη τελική προθεσμία που δεν θα ξεπεραστεί», δήλωσε ο Celibashi.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επέστρεψε τους εκλογικούς καταλόγους 6 πολιτικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο λόγος επιστροφής για τον κατάλογο του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετίζεται με την έλλειψη τήρησης των ποσοστώσεων φύλου στη Περιφέρεια του Ελμπασάν, καθώς και με άλλες ελλείψεις με τα ονόματα σε διάφορες Περιφέρειες.
Οι λόγοι επιστροφής των καταλόγων του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν επίσης να κάνουν με τις ποσοστώσεις φύλου στα Τίρανα και την Κορυτσά, καθώς και σε υπέρβαση του αριθμού των υποψηφίων.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια