Η απάντηση Ντούλε στον Ράμα

Μέσω της εκπομπής “Ditari” στο A2 CNN απάντησε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα, Βαγγέλης Ντούλες, στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επέλεξε να διανθίσει την απάντησή του στην κατηγορία του Ράμα ότι είναι επιλογέας της Ελλάδας με μία σοφή ελληνική έκφραση. “Ο καθένας κυριεύεται από την αδυναμία να κρίνει αλλήλους με απαρχή τον εαυτό του. Ο Ράμα όντας επαγγελματίας επιλογέας δεν μπορεί να δει τους υπόλοιπους έξω από αυτό το κουστούμι”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ditari” στο A2 CNN, ο Ντούλες ομολόγησε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού και η γλώσσα που χρησιμοποιεί ενάντιά του στην εκλογική καμπάνια, δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά το πρόβλημα που δημιουργεί στο Ράμα η υποψηφιότητά του.

Αισθάνομαι καλά που η υποψηφιότητά μου αποτελεί πρόβλημα για εκείνον. Η προσπάθειά μου θα στοχεύσει τη μεγέθυνση αυτού του προβλήματος για εκείνον ως τη διεκπεραίωση του στόχου που δεν είναι μόνο δικός μου στόχος. Η Απομάκρυνσή του μια ώρα νωρίτερα από την εξουσία.

Σύμφωνα με το Ντούλε οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με ετερογενή προέλευση, είναι συσπειρωμένες με ενιαίο στόχο την απομάκρυνση του Ράμα από την εξουσία και την αλλαγή στην Αλβανία.
Οι πολιτικές δυνάμεις προσαρμόστηκαν στην πολιτική πραγματικότητα. Ποιο είναι το μοτίβο που συσπείρωσε αυτές τις δυνάμεις; Δεν υπάρχει ομογενοποίηση δυνάμεων, η σύνθεση είναι ετερογενής. Ενιαίο μοτίβο είναι να επιφέρουμε στη χώρα την αλλαγή στη ζωή των πολιτών και της κοινωνίας. Και η αλλαγή έρχεται με την απομάκρυνση του Ράμα. Έχει εξέλθει από τις ράγες η πορεία της χώρας προς την ΕΕ, απαιτείται η επαναφορά της διαδικασίας αυτής στην ομαλή διαδρομή”.

Ερωτώμενος για τα συγκρουσιακά επεισόδια στην καμπάνια, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ λέει ότι προκαλούνται από το Ράμα , ο οποίος θέλει να χαλάσει την εκλογική διαδικασία. Απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις πολιτικές δυνάμεις να είναι αποφασισμένοι και νηφάλιοι ώστε το παιγνίδι του Ράμα να αποτύχει.
Από το συγκρουσιακό κλίμα επωφελείται μόνο ο Ράμα. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην πολιτική να βγει καθαρή απ’ αυτές τις εκλογές”.

Ο Ντούλες επικροτεί την αντίδραση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την προστασία της ψήφου, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κατορθώνουμε να διεξάγουμε ανόθευτες εκλογές.

Πρόκληση και δοκιμασία για τον ίδιο θεωρεί την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Τιράνων.
Θα επέλεγα την Αυλώνα ή το Αργυρόκαστρο, αλλά τώρα είμαστε μια μεγάλη ένωση δυνάμεων και ο καθένας δε βλέπει τη θέση του στα στενά κομματικά όρια, αλλά στα ευρύτερα όρια της συμμαχίας. Πρωτίστως, σημασία έχει η συμμαχία να φτάσει το στόχο της. Κατέβηκα στην 11-η θέση του ψηφοδελτίου της αντιπολίτευσης στα Τίρανα. Δεν θα με ικανοποιούσε το ίδιο αν ήμουν 15-ος, αλλά την εκλογική μάχη θα την έδινα το ίδιο. Είναι μια ευκαιρία και για το ΚΕΑΔ. Έχουμε σημαντικό αριθμό μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και βλάχων κι υπάρχουν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες που πιστεύουν στην υποστήριξη μας. Είναι η στιγμή να δοκιμαστούμε. Κανείς δεν μπορεί να βγει από τα κομματικά του πλαίσια. Ο Ράμα αφήνει πίσω του καμένη γη, τη νέα κυβέρνηση υπομένει πρόκληση ιστορικών διαστάσεων.”


Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια