Αλβανία: Ανακοινώθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ημέρα των εκλογών

Το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας δημοσίευσε το πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα κατά του COVID-19 που πρέπει να ακολουθηθούν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Το πρώτο σημείο του πρωτοκόλλου αναφέρει ότι μία από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να αναλάβουν οι εκλογικοί υπάλληλοι και οι ψηφοφόροι είναι να παραμείνουν στο σπίτι τους εάν έχουν πυρετό, προβλήματα στην αναπνοή τους ή εάν πιστεύουν ότι είναι άρρωστοι.
Ενώ για όσους έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό COVID-19, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, με αυτο-απομόνωση.

Μία από τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται στις αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν στα κέντρα ψηφοφορίας είναι ότι πρέπει να γίνεται σταδιακά η είσοδος για να τηρούνται οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης.
Στην είσοδο, θα υπάρχουν πινακίδες προσανατολισμού σχετικά με μέτρα κατά του COVID-19 καθώς και αντισηπτικό χεριών.
Κάθε ψηφοφόρος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με μάσκα και οι κάλπες πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από τη θέση των μελών της επιτροπής, καθώς και το παραβάν.
Το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας λέει ότι μία ημέρα πριν από τη διαδικασία ψηφοφορίας, είναι απαραίτητη η απολύμανση όλων των εκλογικών κέντρων.

Για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσουν μια φόρμα, όπου θα δηλώνουν ότι δεν έχουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊο. Πρέπει επίσης να κάθονται σε απόσταση 1,5 μ. ο ένας από τον άλλον.

Επιπλέον, σε κάθε κέντρο ψηφοφορίας, δεν θα επιτρέπονται  η είσοδος περισσοτέρων ψηφοφόρων ταυτόχρονα από τον αριθμό των παραβάν

Απαγορεύονται επίσης μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων μπροστά στα εκλογικά κέντρα, οι οποίο θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 




Σχόλια