Κακαβιά: Μετά την Ελλάδα επιβάλλει και η Αλβανία 14ημερη καραντίνα

Δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας απόφαση, σύμφωνα με την οποία, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ για τα άτομα που εισέρχονται από την Αλβανία στην Ελλάδα, παρατείνονται ως έχουν, μέχρι και τις 26 Απριλίου 2021.
Είναι μια απόφαση η οποία, στην ουσία, είναι σε ισχύ εδώ και 9-10 μήνες και με βάση την οποία απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς, με εξαίρεση την Κακαβιά, που επιτρέπεται η υπο όρους είσοδος.
Με βάση αυτούς τους όρους έχει διαμορφωθεί το ωράριο λειτουργείας από τις 7.00 έως της 19.00
Επιτρέπεται καθημερινώς η είσοδος μόνο σε 400, κατά ανώτερο όριο, άτομα, οι οποίο θα πρέπει να:
- προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ, τελευταίων 72 ωρών
- συμπληρώσουν έντυπο PLF
- τεθούν σε 14ήμερη κατ' οικον καραντίνα, μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Επιπλέον, στην Κακαβιά, εκτός από το μοριακό τεστ που πρέπει να έχουν κάνει, γίνεται σε όλους rapid test, το οποίο αν βρεθεί θετικό, δεν επιτρέπεται η είσοδο στη χώρα.

Σε σημερινή σύσκεψη της αλβανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε να θέσει και η Αλβανία σε 14ήμερη καραντίνα όλους όσους εισέρχονται στην Αλβανία από την Ελλάδα ή τη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Αλβανίας, Mira Rakacolli, το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ από αύριο και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου 2021.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια