Μπάσα: Στο διεθνές δικαστήριο τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα χαρακτήρισε το θαλάσσιο ζήτημα με την Ελλάδα ως μία από τις αποτυχίες της κυβέρνησης Ράμα.
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «5 Ερωτήσεις από το Μπαμπαράμο», ο Μπάσα είπε ότι η λύση του θα έπρεπε να είχε ήδη συμβεί και ότι η κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί στο διεθνές δικαστήριο.

Λουλζίμ Μπάσα: Εάν η πρότασή μας είχε γίνει πραγματικότητα, θα είχε ξεπεράστει αυτό το πρόβλημα. Μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου, είχε απομείνει μόνο ένας τρόπος, να οδηγήθουμε στα διεθνή δικαστήρια.

Ιλίρ Μπαμπαράμο : Και οι δύο πλευρές πηγαίνουν εκεί.

Λουλζίμ Μπάσα: Η αποστρατικοποίηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα είχε ήδη συμβεί. Υπήρξε καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, υπήρξε και πάλι παρέμβαση και εξατομίκευση. Αυτή είναι μια από τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής που προσθέτει στις αποτυχίες της εσωτερικής πολιτικής αυτών των 8 ετών. Χωρίς αμφιβολία, η αποστολή στο διεθνές δικαστήριο θα έπρεπε να είχε συμβεί και θα είχε ήδη συμβεί, και η αποστρατικοποίηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Και θα επιδιώξουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια