Ιλιρ Μέτα, από Αγίους Σαράντα: Δίκαιη λύση στα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα

Στους Αγίους Σαράντα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σε μια επίσκεψη με προεκλογική χροιά, αφού εκτός από πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, είναι ο ιδρυτής -αλλά και σύζυγος της σημερινής προέδρου- του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση - LSI".
Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που πιστεύουν πως σε αυτές τις εκλογές, στο χώρο της ΕΕΜ, θα είναι μια μάχη μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης -Δημοκρατικό Κόμμα- παραδοσιακά δεν έχει σημαντική εκλογική επιρροή, ενώ και η εκλογική δύναμη του ΚΕΑΔ, που παραδοσιακά εξέφραζε μεγάλο μέρος της ΕΕΜ, έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.

Από τους Αγίους Σαράντα, Πρόεδρος, Ιλιρ Μέτα, μίλησε για το θαλάσσιο ζήτημα και τη συμφωνία με την Ελλάδα. Απαίτησε μια δίκαιη λύση σε αυτό το ζήτημα, τονίζοντας παράλληλα ότι η πλευρά του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, δεν λειτούργησε με διαφάνεια και διάθεση συνεργασίας, ενώ, πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση και για τις δύο χώρες.
«Πάντα ήμουν υπέρ της σωστής λύσης, της συνταγματικής λύσης, εντός των διεθνών κανόνων. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ούτε διαφάνεια ούτε σοβαρή συνεργασία εκ μέρους του πρωθυπουργού, που αξίζει για τη σημασία ενός τόσο μεγάλου ζητήματος. Ζήτημα που επιλύεται μία φορά σε 4 χρόνια, πρέπει να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο δίκαια και για τις δύο χώρες και αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο μέσα από τη διαφάνεια», δήλωσε ο Μέτα.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να τιμωρήσουν τις πολιτικές δυνάμεις που τους προσφέρουν χρήματα για να εξαγοράσουν την ψήφο ή που τους ασκούν πίεση στο χώρο εργασίας. 

Ερωτηθείς εάν το επιδεινωμένο κλίμα των εκλογών της 25ης Απριλίου θα μπορούσε να επηρεάσει τον τουρισμό, ο Μέτα είπε: "Δεν θα υπάρξει επιδεινωμένο αλλά βελτιωμένο κλίμα, μετά την ημέρα που θεωρώ ως δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της συνταγματικής τάξης, για τον ίδιο τον αλβανικό λαό, που μέσω της ψήφου, ορίζουν τις μοίρες του εαυτού τους, της οικογένειάς τους και ολόκληρης της χώρας μας. Καλώ όλους να καταψηφίσουν οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ασκεί πίεση στους πολίτες στο χώρο εργασίας. Τιμωρείστε ακόμη πιο αυστηρά εκείνους που θα προσφέρουν χρήματα για ψήφους. Επειδή η αξιοπρέπεια κάθε πολίτη των Αγίων Σαράντα και της Αλβανίας δεν μπορεί ποτέ να είναι ίση με την αξία ενός προβάτου, κατσίκας ή αγελάδας. Είμαστε ένας ευρωπαϊκός λαός που αξίζει τη δημοκρατία",  συμπλήρωσε ο πρόεδρος Μέτα.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια