Η επίσκεψη Ράμα ως επιβεβαίωση του πραγματικού μας θανάτου

(Δεν χρειάζεται κανείς να σκάψει τον τάφο μας, τον σκάπτουμε μόνοι μας)

H διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ράμα σε Αργυρόκαστρο και σε Αγίους Σαράντα, επιβεβαίωσε τον πραγματικό θάνατό μας.

Είναι η πρώτη φορά επίσκεψης Αλβανού Πρωθυπουργού στους παραπάνω νομούς και να υπάρχει τόσο καθολική απουσία, νεκρική, της εθνικής ελληνικής μειονότητας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Έτσι και μόνο εξηγείται γιατί δεν υπήρχαν νιφάδες, τσολιάδες και λουλούδια Ελλήνων προς αλβανική αρχή, τον πρωθυπουργό.

Απόντες:- δήμαρχοι, βουλευτές, στελέχη, πολιτικοί φορείς, όπως ΟΜΟΝΟΙΑ. Την ίδια στιγμή ο Ράμα κατάφερε να δώσει βήμα σε Αλβανούς απ΄ όλη τη χώρα με δράση και διαμονή στις δικές μας περιοχές. Και μας ανακοίνωσε στο Αργυρόκαστρο με περηφάνεια ότι οι τουρκικές επενδύσεις θα λάμψουν τον παραδοσιακό πολιτισμό του Αργυροκάστρου.

Απόντες!! Λες και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και ανησυχία. Δυστυχώς, μόνο οι νεκροί δεν έχουν κανένα πλέον πρόβλημα. Και θεωρώ ότι είναι ντροπή να εμπιστευτεί η όλη μας παρουσία στην παρέμβαση μιας δασκάλας. Ασφαλώς και πρέπει να συγχαρούμε τη δασκάλα, κυρίως αν είναι προσωπική της πρωτοβουλία. Αλλά η παρέμβασή της αξιοποιήθηκε από τον Ράμα για να μας πει ότι δεν είμαστε μια αναγνωρισμένη εθνική ελληνική μειονότητα, αλλά όπως οι Έλληνες στην Αμερική που είναι ελληνικής καταγωγής και Αμερικανοί πολίτες (Ταύτιση απόψεων με την πρόσφατη δημοσιογραφική εκστρατεία). Να μας πει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και καμιά διάκριση σε ότι αφορά τα δικαιώματά μας ακόμα και σε ότι αφορά το περιουσιακό, για τη δημογραφική και οικονομική αλλοίωση. Ότι στην εκπαίδευση έχουμε θετική δυσφήμηση με την διεύθυνση παιδεία στην «καρδιά της μειονότητας» που όμως έχει αφήσει αρνητικά δυσφημιστικά τους Έλληνες μαθητές του Αργυροκάστρου και των Αγίων Σαράντα που είναι πολύ περισσότεροι απ΄ όλα τα σχολεία που καλύπτει η διεύθυνση παιδείας της Φοινίκης.

Ο Ράμα εκμεταλλεύτηκε την παρέμβαση αυτή να μεταφέρει επίσης ειρηνικά μηνύματα στην Ελλάδα!!!!

Επί της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να δώσω απάντηση σ έναν αναγνώστη μου. Να του πω πρώτα ότι δεν του ζήτησα να με παρακολουθήσει. Δεύτερο, ασφαλώς και δεν γράφω για να με χειροκροτήσει κανείς. Δεν περιμένω εύσημα από κάποιον, μάλλον όταν έχω υπόψη μου μέλη μιας κοινότητας που δεν νοιάζεται ούτε για τα σπίτια τους και τα κόπια των γονέων τους. Ωστόσο θα συνεχίσω να γράφω βιώνοντας την τραγικότητα του οικειοθελούς θάνατού μας. Έστω και για τα αρχεία!

Καταλήγοντας θέλω να πώς ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των απλών Βορειοηπειρωτών που συνεχίζουν να επιμένουν στον τόπο μας και να μη το βάζουν κάτω πιστεύοντας πάντα και επίμονα ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το μύθο του Φοίνικα.

Παναγιώτης Μπάρκας
7 Φεβρουαρίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια