Ντούλες - Ιντρίζι: Η δύσκολη εξίσωση για τον Μπασα

Η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν. Για να έχει πιθανότητες ο Μπάσα να κερδίσει τον Ράμα, χρειάζεται να ενσωματώσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αυτό όμως είναι κάτι που γνωρίζουν τα κόμματα αυτά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Λουλζίμ Μπασά να αντιμετωπίζει πίεση από ορισμένους συμμάχους σχετικά με τη σύνταξη των καταλόγων για τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Επί του παρόντος, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει λύσει αυτό το πρόβλημα μόνο με τους Nard Ndoka, Agron Duka και Dashamir Shehi, τοποθετώντας τους σε εκλόγιμες θέσεις σε Σκόδρα, Δυρράχιο και Τίρανα, αντίστοιχα.

Οι συζητήσεις εστιάζονται πιο έντονα με τον ιστορικό σύμμαχο, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ένα κόμμα που έχει σημαντική απήχηση και πιθανότητες εκλογής. Πηγές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής, Fatmir Mediu, αναζητά ασφαλείς θέσεις στη λίστα όχι μόνο στα Τίρανα, αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ η αρχική πρόταση του Μπάσα ήταν να υπάρξει ασφαλής θέση μόνο για τον ίδιο κι αυτό γιατί αν αρχίσει να μοιράζει ασφαλείς θέσεις δεξιά και αριστερά, είναι βέβαιο πως κάποιοι μέσα από το κόμμα, που θα αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να μην εκλεγούν να αντιδράσουν. Ο Mediu, για να πιέσει περισσότερο, έχει ήδη ανακοινώσει υποψήφιους στα Τίρανα.

Η δεύτερη, επίσης δύσκολη εξίσωση για τον Μπάσα, είναι αυτή των Σπετιμ Ιντρίζι του PDIU και του Βαγγέλη Ντούλε του ΚΕΑΔ. Εδώ, περισσότερο από τις απαιτήσεις για εξασφαλισμένες θέσεις, η προσπάθεια του Λουλζίμ Μπάσα αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στη διατήρηση των ισορροπιών και τη συμπερίληψη και των δύο κομμάτων στον κοινό κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος. Κι αυτό γιατί μιλάμε για δυο κόμματα που εκ των πραγμάτων είναι αντίπαλα. Το μεν PDIU αυτοαποκαλείται κόμμα των τσάμηδων, έχοντας μια εθνικιστική και ανθελληνική ρητορική, το δε ΚΕΑΔ -θεωρητικά- εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Φαίνεται μια δύσκολη αποστολή, αλλά όχι αδύνατη. 
Η απαίτηση του Ντούλε είναι περίπου ίδια με αυτήν του 2017. Εξασφαλισμένη θέση για τον ίδιο και συμμετοχή ενός ή δυο ακόμη από το ΚΕΑΔ στους καταλόγους του Δημοκρατικού Κόμματος. Με την προϋπόθεση όμως να μην είναι στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον «εχθρικό συμμάχο» Ιντρίζι.
Οι απαιτήσεις του Ιντρίζι είναι λίγο μεγαλύτερες, γιατί αισθάνεται πως έχει μεγαλύτερη εκλογική δύναμη, θέλει δυο εξασφαλισμένες θέσεις.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει συμφωνία, αν και όλοι λένε πως είναι πολύ κοντά.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 



Σχόλια