Αλβανικές εκλογές: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην αντιπολίτευση - Με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο το LSI

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμμάχους του, της Ενωμένης Αντιπολίτευσης, σχετικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει συμφωνία με το Αγροτικό Κόμμα (PAA), καθώς και με το Κίνημα Εθνικής Ανάπτυξης (LZHK), Ντασαμιρ Σέχι και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (PDK).
Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το αυτοαποκαλούμενο κόμμα των τσάμηδων (PDIU), του Σπετιμ Ιντρίζι, τους Ρεπουμπλικάνους του Φατμίρ Μεντίου και το ΚΕΑΔ του Βαγγέλη Ντούλε.

Σε συνέντευξή του, ο Σπετιμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία από τα κόμματα, πρέπει να τηρείται το ειδικό βάρος κάθε κόμματος στις εκλογές.
"Στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να καθοδηγηθούμε από τον κοινό στόχο εναντίον του Ράμα και να γίνει σεβαστό το ειδικό εκλογικό βάρος των κομμάτων", είπε ο Ιντρίζι.

Εν τω μεταξύ, ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος , το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI), αποφάσισε να καταθέσει δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 25ης Απριλίου.
Το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης αποφάσισαν ότι η εκλογική δύναμη της αντιπολίτευσης θα μεγιστοποιηθεί μόνο εάν παρουσιαστούν δύο λίστες στις εκλογές. Την είδηση επιβεβαίωσε και το Νο2 του LSI, Πετρίτ Βασίλη.
Μια επιλογή απόλυτα φυσιολογική, από τη στιγμή που μιλάμε για δυο κόμματα με ψηφοφόρους ιδεολογικά ετερόκλητους.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια