Αλβανικές Εκλογές: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην αντιπολίτευση

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους εξώ από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τους συμμάχους, ενώ προσθέτει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διαπραγματευτική ομάδα.

Η διαπραγματευτική ομάδα του ΔΚ αποτελείται από τους Έντι Παλόκα, Γκαζμετ Μπάρδι και Αλφρεντ Ρουσαϊ. Ο Μπασά συνεχίζει τις συνομιλίες με τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου και τον πρόεδρο του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι , που στοχεύουν σε κάτι περισσότερο από μια ασφαλή εντολή.

Μέχρι στιγμής ο αρχηγός των Δημοκρατικών έχει συμφωνήσει με 3 συμμαχικά κόμματα, τον Ναρντ Ντόκα, τον Ντασίμιρ Σέχιν και τον Αγκρόν Ντόκα.
Η τύχη του Βαγγέλη Ντούλε είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτήν του Ιντρίζι, εφόσον θα πρέπει πρώτα να καταλήξει το ΔΚ σε ποια Περιφέρεια θα είναι ο Ιντρίζι, για να βρίσκεται σε διαφορετική ο Ντούλες.

Την ίδια στιγμή το Δημοκρατικό Κόμμα, έχει ανακοινώσει τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων σε 7 από τις 12 Περιφέρειες της χώρας.
Το Δημοκρατικό Κόμμα επέλεξε σήμερα τον επικεφαλής για την Περιφέρεια Κορυτσάς. Στην Κόρτσα, ορίστηκε ο  Έντμοντ Σπάχο,  ο Παλόκα στο Δυρράχιο, Γκαζμετ Μπάρδι στο Ελμπασαν, ο Χελιδον Μπουσάτι στη Σκόδρα, ο Μαρκ Μάρκου στη Λέζα, ο Ενκελεγντ Αλιμπεαϊ στο Φίερι, ο Μπουγιαρ Λεσκαϊ στην Αυλώνα.

Στις υπόλοιπες Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των Τιράνων, δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων 

Σχόλια