Αλβανία: Εγκρίθηκε συμφωνία με τους Ρώσους για την αγορά του εμβολίου "Sputnik V"

Μετά τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca και Sinovac, αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία ορισμένα εμβόλια "Sputnik V" κατά του COVID-19. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για την αγορά του ρωσικού εμβολίου και η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του «Human Vaccine» LLC και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας, του Υπουργού Ανασυγκρότησης της Αλβανίας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, για την προμήθεια της Αλβανίας με το εμβόλιο «Sputnik V», που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Gamaleya Research για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία στη Ρωσία.

Στα σημεία 2 και 3 του άρθρου 1, αναφέρεται ότι αυτή η συμφωνία λόγω του εμπορικού απορρήτου και το αίτημα που εκφράζεται στη συμφωνία από την "Human Vaccine" LLC δεν θα δημοσιευθεί σε κανέναν ιστότοπο των ιδρυμάτων ή στο επίσημο περιοδικό και τα ιδρύματα που εμπλέκονται στην έκδοση γνώμης και έγκρισης ή που αποτελούν μέρος της διαδικασίας έχουν την υποχρέωση να μην δημοσιοποιήσουν τη συμφωνία που επισυνάπτεται στην κανονιστική πράξη ή μέρος αυτής.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια