Έρευνα του «The Guardian»: Πώς προσπαθεί το Σοσιαλιστικό να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

Είμαστε λίγες μόνο μέρες από τις αλβανικές εκλογές και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία.
Αλλά φαίνεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Έντι Ράμα απαιτεί τρίτη κυβερνητική θητεία με κάθε κόστος, παραβιάζοντας ανοιχτά το νόμο.

Εδώ και μέρες στην Αλβανία υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με τη βάση δεδομένων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία έχει καταχωρίσει προσωπικά δεδομένα 910 χιλιάδων ψηφοφόρων στα Τίρανα.
Το έγγραφο που δημοσιεύεται από την ιστοσελίδα Lapsi.al περιέχει τα προσωπικά δεδομένα καθενός από τους ψηφοφόρους, όπως αριθμούς τηλεφώνου, αριθμό ταυτότητας, αριθμό εκλογικού τμήματος, εργασία για τους περισσότερους από τους εγγεγραμμένους και περιγραφή της πολιτικής συμπεριφοράς για κάθε έναν από τους πολίτες των Τιράνων.

Μετά την κυκλοφορία αυτών των ειδήσεων, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση Ράμα ότι έλαβε αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιώντας την πύλη e-Albania και για αυτό ζητά από το SPAK να διερευνηθεί.

Ωστόσο, οι κατηγορίες έχουν απορριφθεί από το ΣΚ, αρνούμενοι ότι αυτά τα δεδομένα ελήφθησαν από την πύλη e-Albania, επειδή σύμφωνα με σοσιαλιστές αξιωματούχους, αυτή η βάση δεδομένων λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό στα κεντρικά γραφεία του ΣΚ.

Έρευνα «The Guardian»: Αλβανοί πολιτικοί χειρίζονται το Facebook
Το Facebook επιτρέπει συνεχώς σε ηγέτες και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για να εξαπατήσουν το κοινό ή να παρενοχλήσουν τους αντιπάλους τους. Έτσι γράφει το "The Guardian", το οποίο δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με την προσπάθεια χειραγώγησης μέσω του Facebook.

Η Αλβανία αναφέρεται επίσης στο άρθρο. Η πρώην αξιωματούχος του Facebook Sophie Zhang είπε στο The Guardian ότι η ομάδα πληροφοριών του Facebook "βρήκε αποδεικτικά στοιχεία ότι το αλβανικό δίκτυο, το οποίο παρήγαγε ψεύτικα σχόλια, συνδέθηκε με άτομα στην κυβέρνηση και στη συνέχεια άφησε την υπόθεση".
Πρόσθεσε ότι το Facebook δεσμεύθηκε να πολεμήσει την πολιτική χειραγώγηση που υποστηρίζεται από το κράτος μετά τις εκλογές των ΗΠΑ το 2016, όταν Ρώσοι πράκτορες χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς για να εξαπατήσουν και να διαταράξουν τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ.
"Ωστόσο, η εταιρεία απέτυχε επανειλημμένα να αναλάβει δράση σε μια εποχή που τους παρουσιάζονται στοιχεία χειραγώγησης και κακοποίησης από πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο ", πρόσθεσε.

40 χιλιάδες δολάρια οι χορηγίες του Σοσιαλιστικού σε κοινωνικά δίκτυα
Ο αρχηγός της KRIIK Αλβανίας, Πρέμο Γκόγκο είπε πριν από λίγες μέρες ότι τα πολιτικά κόμματα δίνουν μεγάλη προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα για την προεκλογική εκστρατεία της 25ης Απριλίου.

Αποκάλυψε ότι έχουν δαπανηθεί έως και 40.000 δολάρια για χορηγίες τους τελευταίους τρεις μήνες μόνο στον επίσημο ιστότοπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η επίσημη σελίδα του στο Facebook, ξόδεψε 20.000 έως 40.000 $ μόνο για χορηγίες, χωρίς να περιλαμβάνει υποψηφίους ή άλλους ιστότοπους τρίτων.

Πρόκειται για μια αρνητική εκστρατεία, ειδικά για την Κυβέρνηση, καθώς το ΔΚ και το LSI έχουν πολλές φορές χαμηλότερες τιμές. "Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στον βομβαρδισμό των κοινωνικών δικτύων", δήλωσε ο Γκόγκο.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια