Οι πρέσβεις καλούν τους Αλβανούς να μην πουλήσουν την ψήφο τους

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, διαπιστευμένοι πρέσβεις στην Αλβανία, έστειλαν ένα μήνυμα για τις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Μέσω ενός τηλεοπτικού μηνύματος που μοιράστηκε η σουηδική πρεσβεία στα Τίρανα, οι πρεσβευτές ζητούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Αλβανία, αποκαλώντας τις εκλογές, «το πιο σημαντικό γεγονός για τη δημοκρατία».
«Η ψήφος σου είναι δική σου, δεν είναι δώρο, οπότε μην το δώσεις, μην το πουλήσεις», λένε οι πρέσβεις.
«Την ημέρα των εκλογών, ψηφίστε! Εσείς αποφασίζετε για το μέλλον της χώρας. Η δημοκρατία είναι ανεκτίμητη! " καταλήγουν στην έκκλησή τους προς τους Αλβανούς πολίτες.

Αυτή η πρόσκληση έρχεται 3 ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Απριλίου, ενώ πολιτικά κόμματα στη χώρα έχουν κατηγορήσει το ένα το άλλο για την αγορά ψήφων.

Έκκληση πρεσβευτών για ειρηνική εκλογική διαδικασία
Μετά τη συνάντησή τους με τον Επίτροπο για τις Εκλογές, ο Ilirjan Celibashi, οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της ΕΕ μίλησαν σε δημοσιογράφους, κάνοντας έκκληση για μια ειρηνική εκλογική διαδικασία στις 25 Απριλίου .
Ο Πρέσβης Luigi Soreca τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί προσεκτικά την εκλογική διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Αλβανία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Κατά τη διάρκεια της δήλωσής της, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, καταδίκασε τα χθεσινά γεγονότα στο Ελμπασάν, ενώ έκανε εκκλήσεις προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να τιμωρήσουν τους παραβάτες των εκλογικών κανονισμών.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια