Αυτοσυγκράτηση ζητά η αμερικανική πρεσβεία μετά τη δολοφονία στο Ελμπασάν - Αντιδράσεις πολιτικών

Η αμερικανική πρεσβεία μοιράστηκε μια ανάρτηση αναφορικά με τα βίαια γεγονότα νωρίτερα σήμερα στο Ελμπασάν, όπου ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε και 3 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από μια σύγκρουση που απ'οτι φαίνεται ξεκίνησε λόγω πολιτικών διαφωνιών.

Μέσω μιας ανάρτησης στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, η αμερικανική πρεσβεία προχώρησε σε έκκληση για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, ζητώντας από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Αλβανία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
"Έχουμε δει τις αναφορές βίας στο Ελμπασάν σήμερα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων. Καλούμε αξιωματούχους επιβολής του νόμου να ερευνήσουν αυτό το περιστατικό γρήγορα και διεξοδικά, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Όσοι εμπλέκονται σε τέτοια βία πρέπει να τιμωρηθούν.
Η Πρέσβης Κιμ ζήτησε από τον Πρόεδρο Μέτα, τον Πρωθυπουργό Ράμα και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπασά αυτοσυγκράτηση - και να ηγηθούν αναλόγως - εν αναμονή της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης. Οι ενέργειές μας πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα, όχι σε φόβο ή φήμη. Με λίγες μέρες να απομένουν πριν από τις εκλογές στις 25 Απριλίου, επαναλαμβάνουμε τη δήλωσή μας της 26ης Μαρτίου που καλεί τους ηγέτες - εκείνους που είναι αξιωματούχοι και εκείνους που αναζητούν αξίωση - να απορρίψουν σαφώς τη βία. Η αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση", λέει η δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αλβανία.

Μέτα: Η ένταση προέρχεται από το άτομο που παραβίασε τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ένταση προέρχεται από το άτομο που παραβίασε τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου επειδή φοβάται τις ελεύθερες εκλογές.
"Είναι γνωστό από πού προέρχεται αυτή η ένταση. Προέρχεται από το άτομο που παραβίασε τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου επειδή φοβάται τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Έτσι πιστεύει ότι μπορεί να κάνει με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. ", δήλωσε ο Μέτα.

Ράμα : Η απελπισία των ηττημένων δεν θα μας κάνει να χάσουμε την ψυχραιμία μας
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε μετά το συμβάν όπου ο εκπρόσωπος του ΣΚ, Πιερίν Τζουβάνι, σκοτώθηκε με πυροβόλο όπλο μετά από σύγκρουση με εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος στη γειτονιά "5 Μαΐου" στο Elbasan.
«Η απελπισία των ηττημένων δεν πρέπει και δεν θα μας κάνει να χάσουμε ούτε την ψυχραιμία, ούτε την υπομονή ή την πεποίθηση ότι η 25η Απριλίου θα φέρει την ένωση των Αλβανών ", έγραψε σε ανάρτηση ο Ράμα.

Μπάσα: Απορρίπτουμε τη βία και θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία με οποιοδήποτε κόστος
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα αντέδρασε μετά το γεγονός που συγκλόνισε τον Ελμπασάν και ολόκληρη την αλβανική κοινή γνώμη.
« Τις τελευταίες μέρες, δεχθήκαμε επίθεση με τα παλιά κόλπα, αλλά μάταια. Ας κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, κοιτάξτε ο ένας τον άλλον στα μάτια, κοιτάξτε τη δύναμη, κοιτάξτε την ασταμάτητη ενέργεια της αλλαγής που έρχεται . δεν υπάρχει καμία δύναμη να το σταματήσει, δεν υπάρχουν συμμορίες να το σταματήσουν, δεν υπάρχει διαφθορά για να το σταματήσει, δεν υπάρχει εξαγορά ψήφων για να το σταματήσει. απορρίπτουμε τη βία, αλλά εμείς θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία με κάθε κόστος.
Η νίκη βρίσκεται στις καρδιές σας. Θα είναι η βαθύτερη νίκη, με τη μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά τώρα 3 μέρες πριν, σας τιμώ από τα βάθη της καρδιάς μου ως πολίτες, ως γονείς, ως Αλβανούς, ως πατριώτες, όλους αυτούς τους έντιμους σοσιαλιστές του Δυρραχίου που έχουν βγει ανοιχτά και γίνονται μέλη της ένωσής μας για αλλαγή!
Θέλω να καλέσω όλους τους Αλβανούς από το όμορφο Δυρράχιο, να γίνουν η ατμομηχανή της αλλαγής ", δήλωσε ο Μπάσα σε ομιλία του στο Δυρράχιο

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια