Το εθνικό και πολιτικό δράμα του ελληνισμού στις εκλογές της 25ης Απριλίου

Το δίλημμα στο οποίο καλούνται οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες στις εκλογές αυτές έχει μετατραπεί σε δράμα, ή στην τελευταία πράξη του δράματος ύπαρξής του ως Ελληνισμός στα πατρώα τους εδάφη.

Για άλλη μια φορά, την πολλοστή, «τα κέντρα» λήψης αποφάσεων, όπως η πολιτεία στην Αθήνα, μετέφερε την δήθεν προσπάθεια για αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που αποδέχονται ότι αποτελεί καρκίνωμα, σε ανάγκη τήρησης των προσχημάτων. (Κάτι που απαλλάσσει από τις εθνικές ευθύνες, προσωρινά και στο τυπικό σκέλος τους αρμόδιους που ασχολούνται με τα εθνικά !!! Θα γράψουν βγάλαμε τρεις βουλευτές και θα κλείσουν τα στόματα των διαφωνούντων διότι έτσι συνέβη και όταν εξουσίαζαν εκείνοι!!!)

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
Σημαίνει ότι να μπάσουμε στην αλβανική Βουλή το Ντούλε με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, δλδ και με την ποιότητα και την ποσότητα σεβασμού των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων του συνόλου του Ελληνισμού (όπως μέχρι σήμερα).

Από την άλλη να έχουμε τρεις τουλάχιστον βουλευτές ελληνικής καταγωγής στην αλβανική Βουλή. (Αδιαφορώντας για την ανάγκη ανατροπής και ξεριζώματος του πολιτικού κατεστημένου που ευθύνεται άμεσα για την κατάντια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού)

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ! 
Το 1992 η Αθήνα, όπως και για άλλα εθνικά θέματα σε σχέση με την Αλβανία, ακολουθούσε την εθνική βούληση των Τιράνων και επέτρεψε την αφαίρεση του δικαιώματος εκλογικού φορέα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Το σκεπτικό ήταν να προωθούσε μια νέα πολιτική δύναμη, το ΚΕΑΔ, με την προσδοκία να εκλέξει 17 βουλευτές στην αλβανική βουλή των 140 εδρών, από 5 που είχε εκλέξει από μόνη της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Από το 1991-1992 μέχρι και την τελευταία βουλευτική θητεία, ο αριθμός των ελληνικής καταγωγής βουλευτών στην αλβανική βουλή κυμμένεται από 17 μέχρι 7. Την ισχυρή αυτή πολιτική δύναμη δεν την αξιοποίησε ποτέ ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε η Αθήνα. Η Αθήνα ακολουθώντας την εισήγηση του αναντικατάστατου πλέον «ηγέτη», του Ντούλε, τους θεωρούσε όλους τους άλλους εκτός από το Ντούλε, προδότες και μειοδότες, διότι προκύπταν βουλευτές με αλβανικά κόμματα!!! Τώρα, που για δεύτερη θητεία και ο Ντούλες με την μαξιμαλίστικη επένδυση της Αθήνας, στο όνομα του καθενός από μας τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες «βγαίνει» βουλευτής στο ψηφοδέλτιο αλβανικού κόμματος, όπως οι υπόλοιποι μειοδότες και προδότες ελληνικής καταγωγής, η Αθήνα καταπιάνεται στην ανάγκη τήρησης των προσχημάτων και όχι με την ανάγκη διόρθωσης του εθνικού λάθους. Το πρόσχημα λέει ότι πρέπει υπάρχουν στην αλβανική Βουλή τουλάχιστον τρεις ελληνικής καταγωγής βουλευτές. (Δεν πειράζει πλέον αν προκύπτουν με τα ψηφοδέλτια αλβανικών κομμάτων, διότι έτσι προκύπτει βουλευτής και ο Ντούλες.). Το πρόσχημα έχει και έναν ακόμα όρο. Να μπει απαραίτητα ο Ντούλες στη Βουλή!!! (Η επιλογή αυτή δεν διαβάζεται μόνο στο μήνυμα προς το Μπάσια να βάλει το Ντούλε σε ασφαλή θέση στο ψηφοδέλτιο του Δ. Κόμματος στα Τίρανα, αλλά και στο γεγονός ότι επίσημα η Αθήνα κάλεσε προεκλογικά μόνο το Ντούλε και όχι τους άλλους υποψηφίους που συμπληρώνουν κατά την Αθήνα τον αριθμό 3 του μινιμαλίστικου πλέον προσχήματος.)

Ο Ντούλες ωστόσο, όπως πάντα, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη της Αθήνας για τήρηση των προσχημάτων, σπεύδει να ικανοποιήσει τον στόχο την μονιμότητά του. Γι΄αυτό κάνει ότι μπορεί να κόψει τους άλλους δύο Έλληνες υποψηφίους με τα ψηφοδέλτια επίσης αλβανικών κομμάτων, αλλά με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να εκλεγούν. Τόσο το περισσότερο όταν εκείνοι θα προκύψουν βουλευτές στις περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό και θα έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι εκπροσωπούν άμεσα τον Ελληνισμό, ενώ ο Ντούλες θα είναι ο άμεσα εκλεγμένος με ψήφους Αλβανών όπως σε όλες τις θητείες του από το 2001.

Και για να τους κόψει κατεβάζει εναντίον τους υποψήφιους βουλευτές ελληνικής καταγωγής, ξανά με το ψηφοδέλτιο αλβανικού κόμματος. Δεν έχουν καμιά δυνατότητα να εκλεγούν αλλά κόβουν ψήφους των υποψηφίων με μεγάλες δυνατότητες εκλογής και λειτουργούν ως νεροκουβαλητές του Δημοκρατικού Κόμματος για να εκλεγούν οι πιο ανθελληνικοί υποψήφιοι!!! (Κυρίως στο Βούρκο, αλλά και στη Δρόπολη). (Είμαι σίγουρος ότι η ιστορία θα γράψει πως ο Ντούλες είναι ο πρώτος που παραβιάζοντας τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αλλά έχοντας τη στήριξη του Μπερίσια, κάλεσε στις εκλογικές επιτροπές της Δρόπολης σκληροτράχειλους Αλβανούς για να κλέψει τις ψήφους του επίσης ελληνικής καταγωγής αντιπάλου του.) Η Δρόπολη ζει μεγαλύτερο δράμα εφόσον και το Σοσιαλιστικό Κόμμα βάζει ελληνικής καταγωγής υποψηφίους σε θέσεις μάλσιτα πέρα από τον αριθμό βουλευτικών εδρών της περιφέρειας, μόνο και μόνο να πάρει ψήφους Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για να μειώσει τη δυνατότητα της σίγουρης εκλογής άλλου Έλληνα υποψηφίου.

Ο Ντούλες, στη δυσαρέσκεια που προκάλεσε με την ενέργεια αυτή, (ακόμα και στην Αθήνα γιατί εκείνη θέλει, για τα προσχήματα, να έχει τρεις βουλευτές στη Βουλή, ανεξαρτήτως που μετά θα αναγνωρίζει μόνο το Ντούλε), απαντάει λοιπόν, ότι «είναι υποχρεώσεις προς τη συμμαχία». Και στην Αθήνα «συμφωνούν», αφήνοντας τους δυο άλλους βουλευτές να αγωνιστούν με δικό τους άλογο, ή με ξένα, όχι όμως με ελλαδικά, για να εκλεγούν!!!

Ωστόσο, όμως θα πρέπει να δουν οι κύριοι που επενδύουν στην εκλογή Ντούλε με αντάλλαγμα όλον τον Ελληνισμό, ότι ο άνθρωπός τους θωρακίζει το αντεθνικό του έργο εθνικής διάσπασης και μαρασμού. Με την ισχύ της στήριξης της Αθήνας καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν μεταξύ τους διασπαστικά (να επιλέξουν μεταξύ 2-3 υποψηφίων ελληνικής καταγωγής) με σημείο αναφοράς τα συμφέροντα των αλβανικών κομμάτων που μεταφράζονται ως προσωπικά, αλλά εξαφανίζουν τον ελληνικό ιστό. Αυτό είναι το δράμα που ζει ο Ελληνισμός για το ξεπέρασμα του οποίου δεν έχει άλλες δυνάμεις να αγωνιστεί. Το πάλεψε 20 χρόνια και βρήκε απέναντι την Αθήνα και τα Τίρανα. Η Αθήνα έφτιαξε στο Ντούλε την εικόνα του αναντικατάστατου ηγέτη, τα Τίρανα το τέλειο εργαλείο για τη διάσπαση, κατακερματισμό και απόλυτο έλεγχο του Ελληνισμού. Στην Αθήνα λένε τώρα ότι δεν υπάρχει άλλος…. Ανεξαρτήτως που γνωρίζουν ότι αυτό που λένε είναι παράδοξο, προσπαθούν να το δικαιολογήσουν, είτε με την ισχύ, είτε με σαθρά επιχειρήματα. Στην προσπάθεια όμως να επιβληθεί η Αθήνα στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να τον υιοθετήσουν ως «μοναδικό αρχηγό», κέρδισε το Ντούλε και έχασε τον Ελληνισμό!!!

Η ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ …. «ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΟΣ»
Και σε περίπτωση όμως που η Αθήνα πετύχει το πρόσχημα των τριών, αυτό θα μείνει εντελώς τυπικό και δε θα έχει καμιά ουσία για την εκπροσώπηση του Ελληνισμού και τα δικαιώματά του. Ο εκλεγμένος στα Τίρανα Ντούλες, ως συνήθως σε δύο δεκαετίες, θα «θυμηθεί» για τα δικαιώματα του Ελληνισμού όταν τύχει τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, με τα οποία συμμαχεί, πάψουν να ικανοποιούν τα προσωπικά, πολιτικά, οικονομικά και κομματικά συμφέροντά του.

Οι υπόλοιποι, από τη στιγμή που δεν έχουν την στήριξη και αναγνώριση της Αθήνας, από τη στιγμή που είχαν στις εκλογές απέναντι την ΟΜΟΝΟΙΑ, θα ικανοποιούν σε προσωπική βάση τους υποστηρικτές τους, γεγονός όμως που δε θα έχει κανένα εθνικό αντίκρισμα

Συνεπώς, στις εκλογές αυτές ο Ελληνισμός ζει το μεγαλύτερο εθνικό και πολιτικό δράμα!


Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια